Cum. May 3rd, 2024

Prada, üyelerine müzik, yemek ve sohbetlerin yanı sıra benzersiz bir sanat deneyimi sunan ve çağdaş kültüre odaklanan gezici projesi Prada Mode’u sekizinci kere sundu. Proje, 9 ve 10 Kasım 2022’de Dubai’de sanatçı Damien Hirst’ün bir enstalasyonuyla sunuldu.

Prada Mode Dubai’de, 2021’de Moskova’daki Prada Mode’da sunulan yinelemenin ardından Damien Hirst imzalı yeni bir Pharmacy baskısını sunacak. Hirst, 1998’de Londra’daki Notting Hill’deki Pharmacy restoranını, New York Cohen Galerisi’nde aynı adı taşıyan açılış kurulumundan altı yıl sonra yarattı.


Pharmacy, Hirst’ün yerden tavana kadar ecza dolapları ve özel olarak yapılmış kelebek tablolarından oluşan bir enstalasyonda tam işlevli bir restoran ve bar olarak tasarlandı. Hirst tarafından tasarlanan mobilyalar, penceresindeki devasa bir moleküler model gibi mimari detaylar, ışıklı kutular ve bir reçeteli ilaç kataloğundan alınan bir duvar kağıdı tasarımı mevcuttu. Bunun Prada Mode için özel olarak yapılması çok uygun. Çünkü orijinal restoranın personel üniformalarını sanatçının uzun süredir arkadaşı olan Miuccia Prada tasarladı.


Sanatçı, “Moskova’daki başarılı işbirliğimizin ardından Miuccia Prada tarafından Dubai’de Prada Mode için Pharmacy’yi yeniden yaratmak üzere davet edilmekten heyecan ve onur duyuyorum” dedi. “Yeni binanın içi ve dışı arasında uyum yaratmak için karmaşık ama güzel bir alan olan ICD Brookfield Place ile çok çalışıyorum. Prada bir kez daha kendisi için mükemmel bir yer sağlayacak bir alan buldu. Bunu yapacağım için çok heyecanlıyım!”


“Her zaman harika restoranların sanat olarak görülebileceğini düşünmüşümdür. Harika mekanlarda harika insanlarla harika akşamlarda harika yemekleri her zaman hatırladığımız için… Ve bu nedenler Pharmacy, kesinlikle var olan, yaşayan, nefes alan, yiyip içen ve bir bütün olarak eğlenen insanlar ve sanatla dolu kinetik bir sanat eseridir.”


Prada Mode Dubai için Damien Hirst, Foster + Partners tarafından tasarlanan Dubai’deki en yeni simgesel yapı olan dönüm noktası ICD Brookfield Place’deki özel bir alanı dönüştürecek. Bina, Dubai Uluslararası Finans Merkezi bölgesinin (DIFC) kalbinde bir kültürel merkez üssünün gelişimini temsil eden, bir yaşam tarzı ve iş yeri haline geldi. Dünyanın önde gelen şirketlerinden bazılarına ve bir dizi üst düzey restoran ve bara ev sahipliği yaptı. 9 ve 10 Kasım tarihlerinde, üyelerin sabah ve öğleden sonra panelleri ve tartışmalarının yanı sıra gece etkinliklerine katılmaları, özel kokteylleri tatmaları ve yemek yemeleri için kulübe erken erişim sağlanacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen