Per. May 2nd, 2024

Türkiye’nin en büyük supap üreticisi Supsan, turbo alanında gerçekleştirdiği teknolojilerin patentini Avrupa Patent Ofisi (EPO) onayı ile aldı. Turbo yatak dizaynını tekrar ele alan ve performansını yükselten şirket, Türkiye’nin birinci OEM turbo tedarikçisi olma yolunda süratle ilerliyor.

Borusan Küme şirketlerinden Supsan, “Tek Modül Turbo Yatağı” ve “Turbo Yatak Sistemi” isimli buluşlarının patentini Avrupa Patent Ofisi’nden (EPO) aldı. Turbo yatak teknolojisinde çok kesimli yapıdan tek kesimli yapıya geçme imkanı sunan ve üretim süreçlerini azaltarak maliyet tasarrufu sağlayan buluşlar, turbo kartuşu içindeki yağ akışını düzenliyor, turbonun çalışması esnasında yatak bölgesindeki kayıpları azaltarak turbo performansını ve ömrünü uzatıyor.

Turboda kısa vakitte büyük başarı

Supsan turbo teknolojilerinin kullanıldığı prototiplerin, test çalışmaları sonucunda mevcut yatak dizaynlarına nazaran daha yüksek performans gösterdiğini belirten Supsan Genel Müdürü Atınç Ocak, patent alan orijinal buluşlar ile turbo alanında kısa vakitte büyük yol katettiklerini söyledi. Ocak, 2016 yılından bu yana turboda gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmaları ve elde edilen muvaffakiyet hakkında şunları söyledi:

“Supsan markası ile supap alanında ülkemizde liderliğin yanı sıra farklı otomotiv modüllerinin üretimini ve ticaretini gerçekleştiriyoruz. Dünyanın önde gelen araba üreticilerinin uzun yıllardır sağlam iş ortağı olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2014 yılında yurt içi yedek kesim pazarına eserler sunmakla başlayan turbo serüvenimiz, 2016 yılında turbo teknolojisinin know-how’una sahip olma ve üreticiden geliştiriciye evrilme gereksinimimiz doğrultusunda devam etti. Bu kapsamda 3’ü tamamlanmış, 2’de devam eden projeye imza attık. Motor test merkezi kurarak 150 kW’a kadar olan motorları ve bu motorlara ilişkin turboları, motor üzerinde test etme imkanına sahip olduk. Altyapımızı hem yedek modül pazarı için yeni turbo referanslarının devreye alınmasında, hem de turbo Ar-Ge faaliyetleri kapsamında faal bir biçimde kullandık. Ar-Ge çalışmaları kapsamında çeşitli yayınlar çıkardık, Avrupa’da ve ABD’de değerli konferanslarda sunumlar gerçekleştirdik.”

Türkiye’nin birinci OEM turbo tedarikçisi olmaya yakın

Önceliklerinin eser çeşidini ve eser bulunabilirlik düzeyini artırarak yurt içi talepleri karşılamak olduğunu belirten Ocak, “Tescillenen patentlerimiz, Ar-Ge çalışmalarımız ile milletlerarası arenada hürmet duyulan şirket pozisyonumuzu daha da güçlendireceğiz. Turbo tedarikinde tamamlanacak olan 2 OEM projemiz ile Türkiye’nin birinci OEM turbo tedarikçisi olmaya yakınız. Sürat kesmeden devam ettirdiğimiz turbo çalışmalarımız kapsamında ayrıyeten e-Turbo üzerine de bir patent müracaatımız bulunuyor” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen