Çar. May 1st, 2024

Organize perakendenin en büyük çatı örgütü Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) heyeti, İzmir ve Ankara’nın akabinde üçüncü yüz yüze toplantısını Şölen’in konut sahipliğinde Unesco’nun Yaratıcı Kentler Ağı’nda bulunan Gaziantep’te gerçekleştirdi. Üyeler ortasında birlik ve beraberliği güçlendirmek emeliyle düzenlenen toplantı TPF İdare Konseyi Üyeleri, PERDER Liderleri, Çukurova, Van ve Güneydoğu PERDER üyelerinin iştiraki ile gerçekleşti. Besin perakendesinin durumu, ekonomik gelişmeler ve işletmelerin verimliliğini artıracak başlıkların masaya yatırıldığı toplantı sonrasında heyet, Türkiye’den 120 ülkeye ihracat gerçekleştiren Şölen’in Gaziantep üretim tesisini gezdi.

Yerel zincirler ortasındaki birlik ve beraberliği güçlendirmek, bölümdeki gelişmeleri pahalandırmak için Türkiye Perakendeciler Federasyonu önderliğinde her ay farklı bir vilayette gerçekleşen toplantılar tüm süratiyle devam ediyor. TPF heyeti, İzmir ve Ankara’nın akabinde yüz yüze üçüncü toplantısını Şölen’in mesken sahipliğinde Gaziantep’te gerçekleştirdi. UNESCO’nun 116 kent ortasındaki, gastronomi alanında Yaratıcı Kentler Ağı’nda (UCCN) Türkiye’yi temsil eden birinci kent olan Gaziantep’te düzenlenen toplantıya, TPF İdare Heyeti Lideri Ömer Düzgün, TPF İdare Konseyi Üyeleri, bölge liderleri, İpek Yolu, Çukurova, Van ve Güneydoğu PERDER üyeleri katıldı. İki gün süren tertipte besin perakendesindeki ve iktisattaki gelişmeler görüşüldü. İşletmelerin verimliliklerini artırıcı gündemlerin de yer aldığı tertipte önümüzdeki süreçte lokal zincirlerin hayata geçireceği etkinlikler planlandı.

Tüm kesimlerde, iktisatta global çapta derin izler bırakan koronavirüs pandemisinin 2022 yılının ikinci çeyreğinde süratle sarılmaya başlanacağını belirten TPF İdare Şurası Lideri Ömer Düzgün, “İçinde bulunduğumuz süreçte bu izlerin yansımalarını tüm kesimlerde takip ediyoruz. Tüm aksiliklerin üstesinden geçmişteki deneyimlerimiz ve tüm paydaşlarımızdan alacağımız güç ile tek yürek halinde hareket ederek geleceğiz. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınması için bizler üzere lokal sermayeye, yeni istihdama, yeni yatırımlara ve yerli markalara muhtaçlığı var. Mahallî zincirler olarak dalımızı, ülke iktisadını geliştirecek her türlü projede yer almaya, üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız” dedi.

ŞÖLEN ÜRETİM TESİSİNE ÖZEL ZİYARET

Gaziantep’in besin bölümündeki kıymetli temsilcisi Şölen’in “Türkiye’nin Çikolata Fabrikası” olarak isimlendirilen sanayi 4.0 donanımlı fabrikasının da ziyaret edildiği aktiflikte Ömer Düzgün; “Hayallerin peşinde koşmak, alınan kararlarda ısrar etmek, bölümde ayrışarak yenilikçi olmak başarıyı beraberinde getiriyor. Üretim teknolojisi, kapasitesi ile çikolata ve çikolatalı eserleri dünyanın 120’den fazla ülkesine ihracat eden Şölen, dalımızdaki en değerli muvaffakiyet öykülerinden. Birlik ve bütünlük içerisinde hayallerinden vazgeçmeyenlerin her türlü olumsuzluğu yeneceğinin ispatı. Ülkemizin Şölen üzere yerli markalara, yeni muvaffakiyet öykülerine, tüm paydaşlarıyla ülkesine paha katanlara gereksinimi var” açıklamasını yaptı.

Şölen’in çok genç lakin bir o kadar da bedellerine bağlı, azimli, kararlı ve yürekli bir şirket oluğunu söyleyen Şölen CEO’su Elif Çoban, “Bu topraklardan kazandıklarımızı sürekli teknoloji, besin güvenliği, inovasyon odaklı yeni yatırımlar yaparak tekrar bu topraklara yatırım için kullanıyoruz. “Türkiye’nin Çikolata Fabrikası” olarak isimlendirdiğimiz Gaziantep tesisimiz, Şölen’in Türkiye iktisadına ve kesimine kazandırdığı örnek bir yatırımdır. Sanayi 4.0’ın tüm gereklerine sahip tesisimizde, robot teknolojisi, yapay zeka ile yönetilen akıllı deposu ve gelişmiş otomasyonu ile üretim yapıyoruz. Bugünden sonra da hem tüketicilere en kaliteli eserleri sunmak hem de Türkiye iktisadına katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bunu yaparken de köklerimizden gelen kıymetlerimiz bizim yol göstericimiz olmaya devam edecek” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen