Cum. May 3rd, 2024

Taylor Swift, “Yılın Videosu” ödülü için yaptığı MTV VMA konuşmasından birkaç saniye ödünç aldı ve 10. albümü Midnights hakkında konuştu. Yeni albümünün iki ay sonra 21 Ekim’de çıkacağını duyurdu. Yılın Videosu ödülüne atıfta bulunarak, “Yeni albümümün 21 Ekim’de çıkacağını size söylemenin eğlenceli bir an olabileceğini düşündüm. Daha fazlasını gece yarısı anlatacağım.”

Kısa bir süre sonra, sosyal medya biyografisini, açılış için hype oluşturmak için “gece yarısı buluşalım” olarak değiştirdi. İfade kısa süre sonra Twitter’da trend olan bir hashtag olarak filizlendi.

Gece saat 12.00’de Swift, 10. stüdyo albümünden neler beklenebileceği konusunda bolca ayrıntı verdi ve albüm resmini ortaya çıkardı.

Albüm ne zaman çıkıyor?
Swift, MTV VMA’larında her şeyden önce çıkış tarihini açıkladı: 21 Ekim 2022 Cuma. Özellikle adı göz önüne alındığında, önceki diğer çalışmaları gibi muhtemelen bir gece yarısı olacak. Hayranlar, 21 Ekim 2022’nin tesadüfen Kim Kardashian’ın doğum günü olduğuna dikkat çekti. Ancak dijitallerin ne yaptığı daha açıklayıcı: 10 + 2 + 1 = 13, Swift’in sevilen ve yaygın Paskalya yumurtası numarası ve Midnights’taki parça sayısı.

Bu albüm başka bir yeniden kayıt mı?
Hayır, Swift’in 21 Ekim albümü yeni bir orijinal eser olacak. Midnights duyurusu sırasında Swift, 1989 ve Reputation’ın yeniden kayıtlarını ne zaman yayınlayacağına değinmedi.

Albümde hangi şarkılar var? Hangisi single olacak?
Swift henüz bir parça listesi paylaşmadı, sadece albümde toplam 13 yeni şarkı yer alacak. Gece yarısı albüm duyurusu sırasında, ne hakkında olacakları hakkında küçük bir ayrıntı verdi: “Hayatıma dağılmış 13 uykusuz gecenin hikâyeleri olan Midnights, 21 Ekim’de çıkacak. Gece yarısı buluşalım.” Henüz ilk single’ını açıklamadı.

Albüm ne hakkında? Şarkılar Swift’in hayatına mı dayanıyor?
Swift projeyi duyurduğunda, çalışmasının öncülünü ve temasını açıkladı. Şunları yazdı:

“Sevgi ve korku içinde, kargaşa ve gözyaşları içinde uyanık yatıyoruz. Duvarlara bakıp onlar konuşana kadar içiyoruz. Kendi yarattığımız çağlarda çarpışırız ve şu anda hayatı değiştirecek bir hata yapmamak için dua ederiz.

Bu, gecenin bir yarısında yazılmış bir müzik koleksiyonu, korkular ve tatlı rüyalar arasında bir yolculuk. Yürüdüğümüz katlar ve karşılaştığımız şeytanlar. Fırlayıp dönen ve fenerleri açık tutmaya ve aramaya karar veren hepimiz için – belki de, saat on ikiyi vurduğunda… kendimizle buluşacağımızı umarak.

Hayatıma dağılmış 13 uykusuz gecenin hikâyesi olan Midnights 21 Ekim’de çıkacak. Gece yarısı buluşalım.”

Swift bu albüm için turneye çıkacak mı?
Swift henüz herhangi bir tur tarihi açıklamadı. Turla ilgili son duyurusu Şubat 2021’de, iptal edilen Lover Fest tur tarihlerine atıfta bulundu ve neden onları yeniden planlamayı planlamadığını açıkladı. Sonra şunları yazdı:

“Size iyi haberler vermek veya yeni bir projeyi sizinle paylaşmak için buraya gelmeyi seviyorum. Size üzüldüğüm bir haber vermek zorunda olmak dünyadaki en sevdiğim şey değil. Üzgünüm ama ertelediğimiz şovları yeniden planlayamayız. Lover Fest gösterilerini ilk ertelediğimizden beri para iadesi yapılsa da, çoğunuz biletlerinize takıldınız ve ben de yeniden planlayabileceğimiz fikrine sarıldım.

Bu, herkesin planlarını değiştiren eşi görülmemiş bir salgın ve yakın gelecekte tur manzarasının nasıl görüneceğini kimse bilmiyor. Sizi yüz yüze göremeyeceğim için çok hayal kırıklığına uğradım. Sizi çok özlüyorum ve tekrar birlikte gösterilerde güvenle yer alabilmemiz için sabırsızlanıyorum.” -Taylor Swift

Ön sipariş mevcut mu? Peki ya ürün satışları olacak mı?
Taylor Swift’in hazırlıksız yakalanmasını beklemezsiniz, değil mi? Tabii ki ön siparişler de mevcut – üstelik ürünler de var! Hayranlar Midnights’ı standart dijital versiyona ek olarak vinil, CD veya kaset olarak satın alabilirler. Hem plak hem de CD setleri benzersiz sanat eserleri/fotoğraf ve koleksiyon kitapçığı ile birlikte geliyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen