Per. May 2nd, 2024

Türkiye Finans, kısa bir mühlet evvel pay senedi ve yatırım fonu alış-satış süreçlerini ekleyerek yatırım platformuna dönüştürdüğü taşınabilir uygulaması TFXTARGET’a son olarak yabancı pay senedi ve borsa yatırım fonu süreçlerini de ekledi. Banka, bu güncellemeyle birlikte iştirak bankacılığı dalında bir birincisi gerçekleştirmiş oldu.

Dünyadaki döviz ve değerli maden piyasalarını 5 gün 24 saat boyunca eş vakitli izleyebilmeyi ve 33 farklı döviz kurundan anında süreç yapabilmeyi sağlayan TFXTARGET,yabancı pay senedi ve borsa yatırım fonu süreçlerinin eklenmesiyle teknolojiden otomotive, besinden sıhhate kadar küresel ölçekteki dev şirketlerin paylarının kolay kolay alınıp satılabildiği uçtan uca bir taşınabilir yatırım platformu haline geldi.

Türkiye Finans yatırım yapmak isteyen herkesin çarçabuk birikimlerini değerlendirmesine ve varlıklarını yönetmesine imkan tanıyan öncü taşınabilir yatırım platformu TFXTARGET ile bir birincisi gerçekleştirdi. 5 gün 24 saat boyunca, dünyadaki döviz ve değerli maden piyasalarını eş vakitli izleyebilmeyi, 33 farklı döviz kurundan anında süreç yapabilmeyi ve pay senedi ile yatırım fonu, kira sertifikası alış-satış süreçlerini gerçekleştirebilmeyi sağlayan TFXTARGET, yabancı pay senedi ve borsa yatırım fonu süreçlerinin eklenmesiyle uçtan uca bir yatırım platformuna dönüştü. Zenginleştirilmiş yeni özelliklerle birlikte artık TFXTARGET üzerinden Dow Jones İslami Endeksi’nde yer alan, ABD ve Avrupa borsalarında süreç gören; teknolojiden otomotive, besinden sıhhate kadar küresel ölçekli birçok şirketin hissedarı olmak mümkün. Bu geliştirmeyle birlikte müşteriler TFXTarget ile Apple, Facebook, Amazon, Tesla ve Microsoft üzere dev şirketlerin paylarını basitçe alıp, satabilir hale geldi.

Katılım bankacılığı dalında bir birinci olan TFXTARGET uygulaması sayesinde müşteriler, yurt dışı piyasaları üzerinden kolay kolay alım-satım buyruğu verebiliyorlar. İştirak bankacılığı temellerine uygunluk kriteri taşıyan, dünyada kabul görmüş İslami endesklere uygun firmalar için yapılabilen bu süreçler yalnızca Türkiye Finans şubelerinde değil bankanın dijital kanalları üzerinden açılabilen yatırım hesapları ile de anında gerçekleştirilebiliyor.

“Tüm yatırımcılara dünya piyasalarında kelam sahibi olma fırsatı sunuyoruz.”

Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye Finans Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı M. Necati Özdeniz, “2014 yılında bankamız tarafından kesimde bir birinci olarak hayata geçirilen TFXTARGET’ı yeni özelliklerle zenginleştirmeye devam ediyoruz. Dijital trendlerin çok süratli bir formda değişmesiyle biz de bu değişime ayak uydurabilmek için kısa bir müddet evvel taşınabilir uygulamamıza yenilikçi özellikler ekleyerek TFXTARGET’ı bir yatırım platformuna dönüştürdük. TFXTARGET platformunu, az yahut çok farketmeksizin birikimlerini kıymetlendirmek isteyen herkesin kullanabileceği uçtan uca dijital bir yatırım platformuna dönüştürmeyi hedeflemiştik. Yatırım yapmak isteyen her kesitten yatırımcıya, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin çarçabuk hissedarı olabilme imkanını sunmamızın akabinde artık de bu imkanı yurt dışı piyasalarına taşıyoruz. Artık yatırım hacmi fark etmeksizin tüm müşterilerimiz; Dow Jones Islamic Index’inde yer alan ABD ve Avrupa borsalarında süreç gören küresel şirketlerin hissedarı olabiliyorlar. Örneğin Apple, Facebook, Amazon, Tesla, Adidas ve Microsoft üzere dünya piyasalarının önde gelen şirketlerinin paylarını basitçe alıp satabiliyorlar” dedi.

M. Necati Özdeniz kelamlarını şu formda noktaladı: “Önümüzdeki süreçte TFXTARGET’a yenilikçi özellikler eklemeye devam edeceğiz. Yatırımlarını değerlendirirken vakit kaybetmek istemeyen kullanıcılarımıza sonraki sabahı beklemeden anında alım-satım yapabilecekleri bir platform yapısı sunuyoruz. Müşterilerimizin istekleri doğrultusunda altyapımızı zenginleştirmeyi ve değişen müşteri gereksinimleri doğrultusunda platformumuzu daha da geliştirmeyi hedefliyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen