Cum. May 3rd, 2024

Şu anda hala The Crown beşinci sezonun tadını çıkarıyor olabilirsiniz, ancak hala sabırsızlıkla bekleyeceğiniz bir sezon daha var. Yaklaşan altıncı sezon, 1998 civarında başlayacak, 2000’lerde geçecek ve merhum Prenses Diana’nın ölümünün ardından 2005’te sona erecek.

Sondan bir önceki sezon (beş) kısa süre önce Netflix’te yayınlanmış olmasına rağmen, altıncı ve son sezonla birlikte tahmin edilecek daha çok şey var gibi görünüyor.

Dahası, altıncı sezonun, Prens William ve Kate Middleton’ın İskoçya’daki St Andrews Üniversitesi’nde okurken gelişen aşklarını keşfedeceğine inanılıyor. Ancak Prens Harry ve Meghan Markle’ın aşkının senaryoya yazılmayacağı doğrulandı. Kapsanan diğer önemli olaylar, Kraliçe II. Elizabeth’in Altın Jübile kutlamasını içerebilir.

İşte The Crown 6. sezon hakkında bilmeniz gereken her şey…

The Crown’ın altıncı sezonunun konusu nedir?
Altıncı sezon, 1990’ların sonunu ve 2000’lerin başlarını keşfedecek. Başlangıçta, son bölümün Prens William ve Kate Middleton’ın aşk hikayesini içermeyeceğine ve bunun yerine başbakanlar John Major (1990-97) ve Tony Blair’in (1997-2007) dahil olduğu halkla ilişkilere odaklanılacağına inanılıyordu. Ancak, dizide Cambridge Dükü ve Düşesi’nin erken dönem ilişkisine yer verileceği öğrenildi.

Prens Harry’nin 2000’lerin başındaki eski kız arkadaşı Chelsy Davy’yi oynayacak bir aktörün seçilip seçilmeyeceği bilinmiyor.

Zaman dilimindeki diğer önemli olaylar arasında Prens Edward’ın 1999’da Sophie Wessex ile evlenmesi, 2002’de Kraliçe’nin kız kardeşi Prenses Margaret ve Kraliçe’nin annesinin ölümü sayılabilir. Kraliyet ailesi bir yana, 11 Eylül terör saldırıları da bu dönemde gerçekleşti.

Ayrıca The Crown 6. sezonunun Prenses Diana’nın ölümünün ardından yaşanan trajediyi anlatacağına inanılıyor.

Bir kaynak, Deadline’a böylesine trajik bir anı çekmeden önce sahne arkasında bir endişe olduğunu söyledi. Kaynak, yayına “Bu noktaya gelmekten korkuyorduk” dedi. Yazarların, araba kazasının herhangi bir tasvirini göstermek yerine, muhtemelen merhum kraliyet üyesinin ölümüne ve sonrasına yol açan olaylara odaklanacaklarını not etmek önemlidir.

The Crown’ın 6. sezonu için çekimler başladı mı?
The Crown 6. sezonun çekimleri devam ediyor, bu nedenle önümüzdeki aylarda dizinin setinden fotoğraflar bekliyoruz.

The Crown 6. sezon ne zaman yayınlanacak?
Netflix, 6. sezonun ne zaman ekranlarımıza geleceğini doğrulamadı ancak önceki çıkış tarihlerine bakacak olursak dizinin 2023 Kasım ayı civarında çıkmasını bekliyoruz.

Tabii ki, altıncı sezonun çekimleri Kraliçe’nin Eylül 2022’de ölümünün ardından askıya alındığı için bu durum değişebilir.

Morgan, Deadline ile yaptığı bir sohbet sırasında çekime ara verme kararını şöyle açıkladı: “The Crown ona yazılmış bir aşk mektubu ve şimdilik ekleyecek bir şeyim yok, sadece sessizlik ve saygı. Sanırım biz de saygı nedeniyle çekim yapmayı bırakacağız.”

The Crown 2016’da ilk kez çekime başladığında, yönetmen Stephen Daldry, Kraliçe ölürse ve ne zaman ölürse yürürlükte olan planlar olduğunu öne sürdü; saygı göstereceklerini bildirdi. Bunu akılda tutarak, The Crown’ın altıncı sezonunun Aralık 2023’te veya 2024’ün başlarında yayınlanması mümkün.

The Crown’ın altıncı sezonunda kim oynayacak?
Eylül 2022’de, kapsamlı bir döküm sürecinden sonra The Crown’ın altıncı sezonu için Prens William ve Middleton’ın seçildiği bildirildi.

Rufus Kampa, 15 yaşındaki Prens William’ı oynayacak ve Ed McVey, gençliğinin sonlarında ve yetişkinlik yıllarında Dük’ü oynayacak. Bu arada Meg Bellamy, Middleton rolünü üstlenecek.

Kampa, Prens William’ı annesi Prenses Diana’nın ölümünün ardından kederle savaşırken tasvir edecek. Ed McVey, 2001’de her ikisinin de katıldığı St Andrews Üniversitesi’nde flört dönemini canlandıracak.

Bellamy, Nisan 2022’de yapılan çevrimiçi bir seçme çağrısının ardından kendi kasetini gönderdikten sonra Middleton rolünü kazandı. Dizinin, Cambridge Düşesi olmadan önce Middleton’ı oynayacak “gelişmekte olan genç bir aktör ve Middleton’a güçlü fiziksel benzerliği olan biri” aradığı duyuruldu. Ancak Prens William’da olduğu gibi oyunculuk deneyimine gerek yoktu.

Bu, Prens William ve Prens Harry için oyuncu seçimi çağrısının önemli olduğu haberini takip etti ve genç prenslerin doksanlarda yaşamları etrafında hikayeler olabileceğini ima etti.

Ancak Prens Harry karakterini oynayacak kişi henüz açıklanmadı. Dizi, 16-20 yaşlarında genç bir oyuncuyu oynaması için çağrı yaptı, o yüzden bunu bekleyeceğiz.

Dizinin yaratıcısı Peter Morgan daha önce The Hollywood Reporter’a Prens Harry ve Meghan Markle’ın aşkının final sezonunda yer almayacağını doğrulamıştı.

Kraliçe II. Elizabeth’i oynayacak üçüncü aktör olan Imelda Staunton, final sezonundaki rolünü yeniden canlandıracak. BAFTA ödüllü, Oscar adayı İngiliz-İrlandalı aktör, Harry Potter filmlerinde Dolores Umbridge’i canlandırdı.

Geri dönen diğer aktörler arasında Lesley Manville (Prenses Margaret), Jonathan Pryce (Edinburgh Dükü Prens Philip), Elizabeth Debicki (Prenses Diana), Dominic West (Prens Charles), Olivia Williams (Camilla Parker Bowles) ve Bertie Carvel (Tony Blair) yer alıyor.

Beşinci sezonda Dominic West’in 14 yaşındaki oğlu Senan West, Prens William’ı oynuyor.

The Crown’ın son birkaç sezonunda Kraliçe rolünde Claire Foy ve Olivia Colman, Prenses Margaret rolünde Vanessa Kirby ve Helena Bonham Carter ve Prens Philip rolünde Matt Smith ve Tobias Menzies yer aldı.

Geçen sezon çıkış yapan yıldız Emma Corrin, Prenses Diana’yı oynadı ve beşinci sezonda Elizabeth Debicki onun yerini aldı.

İnsanlar The Crown’ın altıncı sezonu hakkında ne dedi?
Dizinin yaratıcısı Peter Morgan bir noktada popüler biyografik dramanın altıncı sezonuna karşı karar verdi, bu yüzden fikrini değiştirdiğini öğrenmek bizi memnun etti.

“Beşinci serinin hikayelerini tartışmaya başladığımızda, hikayenin zenginliği ve karmaşıklığının hakkını vermek için orijinal plana geri dönmemiz ve altı sezon yapmamız gerektiği kısa sürede anlaşıldı.”

Daha önce Ocak 2020’de şöyle demişti: “Başlangıçta The Crown’ın altı sezon süreceğini hayal etmiştim ama şimdi 5. sezonun hikayeleri üzerinde çalışmaya başladığımıza göre, bunun durmak için mükemmel bir zaman ve yer olduğunu anladım. Bu kararımda beni destekledikleri için Netflix ve Sony’ye minnettarım.”

Kraliyet ailesi The Crown’un 6. sezonu hakkında ne dedi?
Tahmin edilebileceği gibi, kraliyet ailesi genel olarak The Crown hakkında oldukça huysuz kaldı ve henüz yaklaşan altıncı sezon hakkında herhangi bir kamuoyuna açıklama yapmadı. Ancak Prens Harry kısa bir süre önce kısa süre önce yayınlanan anı kitabı Spare için bir basın turu sırasında hit Netflix şovunu izlediğini itiraf etti.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen