Cts. May 4th, 2024

İstanbul Boğazı’nın eşsiz konumunda yer alan The Spa at Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul, sahip olduğu geniş Zen bahçesi, Uzakdoğulu terapistleri, gün ışığı alan iç mekan havuzu, bay ve bayan ayrı lüks hamamları ve bakım odaları, özel Technogym ekipmanlarla donatılmış fitness merkezi ile misafirlerinin ruhunu ve bedenini şımartmaya devam ediyor. Global trendleri yakından takip ederek misafirleriyle buluşturan The Spa at Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul, Hindistan asıllı uzman Dr. Anuradha Mathad’ı ağırladı. Dr. Anuradha Mathad, Ayurveda, yoga, çağdaş spa ve diğer antik Uzakdoğu iyi yaşam bilimlerindeki uzmanlığıyla hazırlamış olduğu özel bakımlarıyla bu deneyimi yaşayan herkese yepyeni bir yaşam dengesi kurmaları için yol gösterdi.

Hindistan’ın özel şifa yöntemlerini almış olduğu uzmanlık eğitimleriyle birleştiren Dr. Anuradha Mathad, “Samattva” dönüştürücü terapilere odaklanarak, kişinin vücudunda ve zihninde bulunduğuna inanılan üç kategoriye ayrılan alanları, özel masaj ve enerji çalışmaları ile tedavi ediyor. Ünlü terapist: “Sağlık ve hastalık, hayatımızdaki denge ve dengesizlikle ilgilidir. Beslenme, dinlenme ve aktivitelerle birlikte ölçülü egzersiz yapmak ve gerektiğinde ölçülü olmak, denge ve uyum içinde yaşamak için temel gereksinimlerimizin başında yer alır. Dengeli bir hayat yaşamanın faydaları gerçekten kendinize bir ödül niteliğindedir” diyerek yaşam dengesi için gerekli başlıkların altını çiziyor.

Mathad’ın Ayurveda’dan ilham alarak tasarladığı bu özel dönüştürücü terapiler; nefes çalışması, meditasyon ve süptil enerji şifası ile birleşerek deneyimleyenleri sükûneti ve huzuru hissettiren, akıl, zihin ve bedenin kusursuz bir uyum içinde olduğu içsel bir yolculuğa çıkardı. Ünlü terapist: “Tedaviler fiziksel olarak rahatlamayı ve düşünceleri sakinleştirmeyi amaçlar. Manevi faydaları deneyimlemek için kişi düzenli olarak nefes çalışması ve meditasyon yapmalıdır” diye vurguladı.

Yoga ile çıkılan içsel yolculuk

Dr. Anuradha Mathad, Nefes çalışması ve meditasyonun yogadaki temel uygulamalardan ikisi olduğunu söyleyerek kişinin, bu iki uygulamayı düzenli bir hale getirip beslenme, günlük aktiviteler ve yaptığı sağlıklı seçimlerle birleştirmesiyle bedendeki enerji akışını değiştirebileceğini söylüyor. Bunun bireysel bir seçim olduğunu belirten Mathad, kişinin bu uygulamalara önce fiziksel faydalar elde etmek için başlayabileceğini veya bu uygulamalara yoğunlaşıp ruhsal bir yolculuğa çıkabileceğine dikkat çekiyor.

Samattva terapi

The Spa at Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul’da gerçekleştirdiği uygulamalarla misafirlere ‘Samattva’ deneyimi yaşatan Mathad: “’Samattva’ bir dinginlik halidir ve tüm tedavi uygulamaları fiziksel ve duygusal olarak bir dinginlik duygusu yaratmayı amaçlamaktadır. Rehberli nefes çalışması ve rehberli meditasyon ile birlikte Ayurveda’dan ilham alan tedaviler sunar” diyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen