Per. May 2nd, 2024

Türk Telekom, PİLOT hızlandırma programı ile bu yıl 18 teşebbüse 5 milyon TL üzerinde dayanak sağlarken, bugüne kadarki toplam nakit takviyesi yaklaşık 10 milyon TL’ye ulaştı. PİLOT’tan 2013 yılından bu yana toplamda 91 teşebbüs mezun oldu ve 39’u yatırım alırken, mezunlardan 3 takım dünyanın en büyük inovasyon platformlarından Plug and Play’in 4 haftalık ABD programına katılma hakkı kazandı.

Yenilikçi fikirleri destekleyerek, girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi sürdüren Türk Telekom’un hayata geçirdiği Türkiye’nin birinci kurumsal teşebbüs hızlandırma programı PİLOT’un 9. periyodu tamamlandı. Bu periyotta PİLOT programından mezun olan 18 teşebbüs, 6 Aralık’ta çevrim içi düzenlenen PİLOT Demo Day aktifliği ile tanıtıldı. Yüklü olarak yapay zekâ odaklı, nitelikli ve özgün teknolojiler geliştiren takımların oluşturduğu 18 teşebbüsün her biri 200’er bin TL nakit takviyenin sahibi oldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “Ülkemizdeki girişimcilik ekosistemini büyütmek ve bölümümüze bedelli paydaşlar kazandırmak için hayata geçirdiğimiz PİLOT programı ile teşebbüsleri desteklemeyi sürdürüyoruz” dedi.

‘PİLOT’tan mezun sayımız 91’e, nakit dayanağımız 10 milyon TL’ye ulaştı’

Önal açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin yalnızca tüketen değil, teknoloji üreten hatta dünyaya ihraç eden bir ülke olması maksadıyla çıktığımız bu yolda mezun sayımız 91’e ulaşırken, teşebbüslere sağladığımız nakit dayanağı de yaklaşık 10 milyon TL’ye yükseldi. Sıhhat, güç ve eğitim alanlarındaki yatırımlarımızla yeni ‘unicorn’lar ortaya çıkarmayı hedeflerken, yakın vakitte yapay zekâ ve telekomünikasyon alanında faaliyet gösteren Syntonym, Optiyol, QuantWifi ve B2Metric olmak üzere 4 yeni teşebbüse daha yatırım yaptık. Böylelikle TT Ventures ile yatırımcısı olduğumuz teşebbüs sayısını 8’e çıkararak bu alandaki portföyümüzü ikiye katladık. Yatırımlarımızın 4’ü tekrar PİLOT programımızdan mezun olan yapay zekâ temelli tahliller üreten şirketler. İş hacimleri ve istihdama katkılarıyla da gurur kaynağımız olan PİLOT mezunu teşebbüslerin bu yıl sonunda sağladıkları istihdamın 1.500’e yaklaşmasını bekliyoruz. İngiltere’den Amerika’ya, Hindistan’dan Pakistan’a, Kore’den Japonya’ya kadar global arenadaki faaliyetlerle göğsümüzü kabartan mezunlarımızın aldıkları toplam yatırım fiyatı da 16 milyon doları geçti. Yatırımlarımızı odak alanlarımızda yer alan kesimlerdeki yenilikçi eserlere yönlendirerek hem ülke iktisadı hem de Türk Telekom için kıymet üretmeyi sürdüreceğiz.”

Üç ay süren programın tamamlanmasıyla mezun olan teşebbüsler;reklam doğrulama hizmeti sunan Adnsafe, akıllı tarım uygulaması Agrovisio, yapay zekâ ve derin öğrenme data servisi Arcanor, döngüsel iktisat yeşil fintek tahlili Barty, şarj istasyonu tahlili Bluedot, otonom iş süreçleri geliştirme platformu Cameralyze, kolektif bilgi açıklama servisi Co-one, maliyet tahminleme ve tedarik zinciri idaresi tahlili Costifier, dijital platformlardaki geçersiz eserleri tespit eden Counterfake, toplumsal medya karar dayanak tahlili Earnado, yapay zekâ takviyeli nöro teknoloji platformu emoty.Al, yapay zekâ ve doğal lisan sürece tabanlı müşteri tecrübe tahlili Feedgage, tedarik zinciri idare platformu Freightest, yapay zekâ tabanlı desen ve doku üretim yazılımı MYTH.AI, e-ticaret analitik tahlili NeSatılır.com, üç boyutlu kalite denetim yapılmasını sağlayan tahlil surfvis.ai, siber güvenlik tahlili Wallids ve görüntü analitik tahlili XENA-VISION, PİLOT Demo Day kapsamında sunumlarını paylaştı.

PİLOT mezunu 3 teşebbüs Plug and Play’in ABD programına katıldı

PİLOT’a seçilen 18 takım, üç ay mühletince Türk Telekom’un geniş mentor ağına, büyük yatırımcılara ve Türk Telekom’un iş kontaklarına erişim imkanı buldular. Programdaki çeşitli eğitimlere katılan takımlardan seçilen Arcanor, Cameralyze ve Myth, dünyanın en büyük inovasyon ve teşebbüs sermayesi platformlarından Plug and Play’in dört haftalık Amerika programına katılmaya hak kazanarak, fikirlerini dünya çapındaki yatırımcılara tanıtma ve küresel şirketlerle iş birliği yapma imkânı elde ettiler.

Moderatörlüğünü Sertaç Doğanay’ın yaptığı aktiflikte girişimcilerin sunumlarının yanı sıra Türk Telekom Strateji Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu, FİBA Kümesi Kurucu ve Onursal Lideri Hüsnü Özyeğin ve Türk Telekom İş Geliştirme ve Yeni Teşebbüsler Yöneticisi Muhammed Özhan yaptıkları konuşmalarla girişimcilere ilham dolu iletiler verdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen