Cum. May 3rd, 2024

Kapak Fotoğrafı: Hermes / Etro / Alaia

Hacimli ve kabarık saçlarla ilgileniyorsanız, doğru yerdesiniz!

Sezonun saç trendleri söz konusu olduğunda, abartılı görünümler dikkat çekiyor. 80’lerden ilham alan kabarık ve hacimli saçlar, Savage X Fenty, Rick Owens, Alaia, Hermes, Etro ve pek çok podyumda görüldü.

HACİMLİ SAÇLAR İÇİN İPUÇLARI

Bu saç tüyoları, saçınıza anında hacim katacak!


KISA BİR KESİM KULLANIN

İnce saçlar ne kadar uzarsa, o kadar düzleşir. Bu sadece fiziğin bir gerçeği… Saç ne kadar kısa olursa, o kadar fazla hacme sahip olur. Saçınızdan sadece birkaç santim kesmek bile yardımcı olabilir. Yine de, ince telli saçlarınız için en fazla hacmi istiyorsanız, saçınızın uzunluğunu köprücük kemiğinin üzerinde tutmanız en iyisidir.

KATMAN EKLEYİN (VEYA EKLEMEYİN)
Katmanlar, geleneksel olarak ince saçlara hacim katmanın harika bir yolu olarak kabul edilmiştir. Hem boyut hem de hareket katarlar. Ama fazla katman oluşturmamaya dikkat edin. Çok fazla katman sizi çok dalgalı bir stille bırakabilir. En uzun katmanın en azından kulağınıza geldiğinden emin olun. Ayrıca, saçı seyreltmenin katman oluşturmakla aynı şey olmadığını unutmayın. Bazı kadınların saçları ince ama çoktur ve saçlarının bir kısmından kurtulmak için inceltilmesi gerekebilir.

İnce saçlarınız varsa tek uzunlukta bir kesim yapmanın bir avantajı vardır. Tek uzunlukta bir kesimi saçın en kalın görünmesini sağlar. Saçınıza güç ve hacim katar.

ŞAMPUAN SEÇİMİNİ DOĞRU YAPIN

Birçok kadın, saçları için yanlış şampuanı kullanır. Muhtemelen bildiğiniz gibi, ince telli saçlar sadece bir gün sonra bile yağlı görünebilir ve şampuanınız soruna yardımcı olmayabilir. İnce telli saçlara sahipseniz, kalın gür saçlar için formüle edilmiş kremsi şampuanlardan uzak durun. Bunun yerine, hacim eklemek için tasarlanmış şampuanları tercih edin.

DOĞRU ŞEKİLDE ŞAMPUANLAYIN

İnce saçlı birçok kadın yağlı köklere sahip olabilir. Şampuan bu yağları azaltabilirken, muhtemelen saç uçlarınızın sadece yumuşatmaya ihtiyacı vardır. Hatta günlük şampuandan kaçınmanız bile gerekebilir. İşin püf noktası, ikisi arasında bir denge bulmak ve herkesin kendi saçı için en iyi olanı bulması gerekecek.

Bu şampuanlama, birçok güzel saçlı kadında işe yarayan bir çözümdür. Saçları ıslatın ve şampuanı, sadece saç derisine ve köklerine uygulayın. Şampuanı, saç derisine masaj yaparak kökleri iyice temizleyin. Uçlara kadar inmeyin. Saç derisinden uzak durarak saçınızın alt üçte ikisine saç kremi uygulayın. Şampuan ve saç kremini durulayın. Şampuan saçtan aşağı inerken saç kremini de durular.

SAÇ KREMİNİ DOĞRU KULLANIN
İnce telli saçlar düğümlenmeye ve dolaşmaya karşı hassas olabileceğinden, duşta hacim veren hafif bir saç kremi kullanmalı ve daha ağır seçeneklerden kaçınmalısınız. Ayrıca şampuanlamadan önce saç kremi öneriyoruz, çünkü saç kremleri genellikle saçta kalıntı bırakır ve saçı ağırlaştırır; şampuan bununla ilgilenir.

Saç kremini sadece saçınızın alt üçte ikisine uygulayın. Saç köklerine ve kafa derisine uygularsanız; saçlarınızı yalnızca daha da ağırlaştırırsınız.

HAVAYLA KURUTMA
Duştan sonra saçınızı bir havluyla kurulayın (ovmayın) ve tepeye kök güçlendirici veya hacim verici sprey sıkın, ardından havayla kurumaya bırakın. Saçınız kuruduktan sonra, birkaç saat içinde düzleştiğini görebilirsiniz. Daha fazla ürün uygulamak yerine parmaklarınızı suyla ıslatıp saç derinize ve başınızın tepesine masaj yaparak saçınızı yıkadıktan sonra sürdüğünüz ürünü tekrar aktif hale getirin.

TERS KURUTMA
Saçınızı olabildiğince kuruyana kadar havluyla kurutarak başlayın. İnce saç söz konusu olduğunda, “sert bir kurutma” çok önemlidir. Parmaklarınızla kökleri pürüzlendirirken fön makinesi ile havayı saçınızın her yerine püskürtün. Belden eğilin ve aşağıdan fön makinesini tutarak saçınızı kurutun. Bu köklere kaldırma ekler. Saçınız kuruduktan sonra, tüm kafanıza soğuk hava püskürtün. Bu, dolgunluk yaratıyor ve fönü gevşetiyor.

DOĞRU ÜRÜNLERE YATIRIM YAPIN
Düzleşen ince saçlar için, kabarık ve hacimli saçların anahtarı üründe yatmaktadır. Hacim veren etiketli ürünleri arayın. Sadece ürünleri aşırı kullanmamaya dikkat edin. Fazlası aslında saçı kaldırmak yerine ağırlığını azaltabilir.

Kremleri ve serumları azar azar kullanın; asla saç derisi ve köklerin yakınına kullanmayın. Kabarmayı azaltmak için bunlardan birini kullanmanız gerekiyorsa, “avuç içi yöntemini” kullanın: avucunuzun içine bezelye büyüklüğünde bir miktar koyun. Avuç içlerinizi birbirine sürtün ve ardından ürünü yalnızca en çok ihtiyaç duyulan bölgelere sürün.

KÖPÜĞÜ TEKRAR ZİYARET EDİN
En son 1990’larda köpük kullandıysanız merak etmeyin, o zamandan bu yana çok yol kat edildi. Bugünün formülleri saçınızı sertleştirmeden hacim veriyor. Avucunuzun içinde bir golf topu büyüklüğünde bir miktar kullanın ve saçınızın köklerinden ortasına kadar uygulayın. Tellerinizi yumuşak bırakırken dolgunlaştıracaktır.

KURU ŞAMPUANLA HAYATINIZI DEĞİŞTİRİN
Günümüzün kuru şampuanları, çok kaygan, yumuşak veya yağlı saçlara hacim kazandırmak söz konusu olduğunda mucize yaratıyor. Kuru şampuan, herhangi bir ince saçlı kadının güzellik malzemeleri arasında temel bir unsur haline gelmelidir.

Kuru şampuanın güzelliği yağlı saç günlerinizde kendini gösterir. Kuru şampuanı saç çizginize püskürtün veya serpin, kurumasını bekleyin ve ardından fırçalayın. Size sadece yıkamalar arasında bir veya iki gün kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda yağları emer ve hacim ekler.

SAÇ SPREYİ İLE HACİM VERİN
Saç spreyi de hacim kazandırmanıza yardımcı olabilir, ancak en iyisi doğrudan tepenize hedeflendiğinde olur. Fönle kurutulduktan saça, tepe boyunca saç spreyi uygulayın. Tepedeki köklerinize masaj yapın.

Çoğu kadının saçında doğal bir dalga vardır. Kendinizinkini ortaya çıkarmak için nemli saça tuz spreyi sıkın. Saça sprey sıktıktan sonra, saçınız kurudukça ellerinizle şekil verin.

BUKLELERDEN FAYDALANIN
Bukleler, saça hacim ve vücut eklemenin harika bir yoludur. İyi bir saç maşası kullanabilirsiniz, ancak tepenin etrafındaki hacmi artırmak için rulolar en iyisidir. Pek çok kuaför, kabarık saçlar için buklelerden faydalanıyor çünkü saçlara başka türlü elde edemeyeceğiniz gür bir dolgunluk veriyor.

KREPE TARAĞI İLE KABARTIN
Hiçbir şey ince saçlarda uygun bir fırçalama kadar hacim vermez. Biraz pratik gerektirir, ancak bir dünya fark yaratabilir. Her hassas, aşağı doğru vuruştan sonra krepe tarağının dişlerini saçınızdan tamamen çıkardığınızdan emin olun. Bu şekilde, aslında saç kütlesini oluşturuyorsunuz sadece itmekle kalmıyorsunuz.

AVEDA
Pure Abundance Hacim Veren Saç Şekillendirici
439 TL
aveda.com.tr

DYSON
Supersonic Saç Kurutma Makinesi
8.499 TL
dyson.com.tr

BUMBLE AND BUMBLE
Saç Köpüğü
529 TL
sephora.com.tr

BALMAIN
Hacim Verici Şampuan
730 TL
beymen.com

EKLIPS
Krepe Fırçası
55 TL
gratis.com

ASHLEY JOY
Hacim Veren Saç Spreyi
199.90 TL
ashleyjoy.com.tr

WE ARE PARADOXX
Çok Yönlü Vegan Hacim Şampuanı
510 TL
makyajtrendi.com

URBAN CARE
Style Guide Hacimli ve Dolgun Görünüm Sağlayan Saç Köpüğü
219, 90 TL
watsons.com.tr

KIEHL’S
Rice and Wheat Volumizing Conditioning Rinse
495 TL
kiehls.com.tr

YVES ROCHER
İnce Telli Saçlar İçin Hacim Veren Saç Kremi
84,90 TL
yvesrocher.com

KERASTASE
Kuru Şampuan
490 TL
trendyol.com

NASCITA
Krepe Tarağı
25.50 TL
rossmann.com.tr

GOT2B
Happy Hour 24 Saat Kalıcı Tutuş Sağlayan Sprey
67.46TL
flavus.com

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen