Paz. Eyl 22nd, 2024

Beykoz Aile ve Bayan Destekleme Merkezi (AKDEM)’de eğitim alan öğrenciler, “Dünya Engelliler Günü” aktiflikleri kapsamında çeşitli şovlarla yeteneklerini sergileyecek. Safiye Soyman ve Faik Öztürk çiftinin gösterisiyle renklenecek programda, “Beykoz’un Mozart’ı” olarak tanınan otizmli Yunus Muharrir Konser verecek.

Beykoz Belediyesi tarafından ilçedeki engellilere yönelik birinci kapsamlı hayat merkezi olarak kurulan Aile, Bayan Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM), altı aylık geçmişine karşın nitelikli eğitimleriyle ilçedeki birçok engelli çocuk ve gencin hayatına dokundu.

Aileleriyle birlikte merkeze sistemli gelen çocukların her biri, alanında uzman eğitmenler eşliğinde katıldıkları sanat, mutfak ve tarım atölyelerinin yanı sıra aldıkları profesyonel sıhhat hizmetleriyle muvaffakiyet öyküsü yazdı.

Safiye Soyman&Faik Öztürk Gösteri

Beykozlu engellilere sıcacık bir yuva olan merkezin tanıtımına katkı sağlamak ve toplumda farkındalık oluşturmak maksadıyla yapılacak “AKDEM Manisiz Yaşama Yanlışsız Adım Adım” Programı’yla engelli çocuk ve gençler seslerini duyurma fırsatı bulacak.

Açılışına, Beykoz Belediye Lideri Murat Aydın’ın iştirak edeceği programın birinci gününde magazin dünyasının sempatik çifti, kendilerinin de engelli bir oğlu olan, Safiye Soyman ve Faik Öztürk eğlenceli bir gösteri sunacak.

Sanat ve Mutfak Atölyeleri

“Beykoz’un Mozart’ı olarak tanınan otizmli Yunus Yazar’ın konser vereceği aktiflikte, engelli çocuklar şiirler okuyacak, halk oyunları ve ritim şovları sergileyecek.

ADKEM’li öğrenciler, aktiflik alanında kurulacak atölye ve stantlarda ebru, cam, mozaik, seramik, mutfak ve tarım alanlarında iki gün boyunca hocaları eşliğinde çalışmalar yapacak merkezde kazandıkları hünerleri sergileyecek.

PROGRAM:

TARİH: 14-15 Aralık 2021

YER: Çavuşbaşı Kasrı Toplumsal Tesisleri

SAAT:

10.30 AÇILIŞ

11:40 TANITIM FİLMİ

11:50 BEYKOZ BELEDİYE LİDERİ MURAT AYDIN’IN KONUŞMASI

12:00 HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

12:15 RİTİM GÖSTERİSİ

12:30 ŞİİR DİNLETİSİ + KUYRUKLU PİYANO YUNUS YAZAR

12:35 SAFİYE SOYMAN & FAİK ÖZTÜRK

13:00 KAPANIŞ

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen