Cts. Nis 27th, 2024


Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü iş birliğiyle düzenlenecek olan 5 Mersin Kushimoto Sokak Sanatkarları Şenliği, bu yıl 14 Ekim Cumartesi günü yapılacak. Türkiye’nin farklı kentlerinden sanatkarlar Mersin’in Yenişehir ilçesinde bulunan Kushimoto Sokağı’nda bir ortaya gelecek ve gün boyunca birbirinden hoş performanslar sergileyecek.

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin Rotary Kulübü tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek Mersin Kushimoto Sokak Sanatkarları Festivali’nin heyecanı başladı. Karnaval havasında geçecek festivalde müzisyenler, ressamlar, dans kümeleri ve performans sanatkarları yeteneklerini sergileyecek. 14 Ekim saat 10.00’da başlayacak şenlik kapsamında Kushimoto Sokağı gün boyunca trafiğe kapatılacak. Sokak sanatkarları akşam saat 23.00’e kadar renkli şovlarla Mersinlilerle buluşacak. Şenlikte ünlü DJ ve keman sanatkarı Uğur Yıldırım da sahne alacak.

Abdullah Özyiğit “Festivalimiz Mersin üzere çok renkli”

Tüm Mersinlileri şenliğe davet eden Yenişehir Belediye Lideri Abdullah Özyiğit, “Müzisyenlerin ve ressamların yaratıcı yapıtları, dans kümelerinin gücü ve performans sanatkarlarının etkileyici gösterileriyle dolu mükemmel bir şenlik Mersinlileri bekliyor. Sanatı sokağa taşıdığımız, sokak sanatçılarını bir ortaya getirdiğimiz 5 Mersin Kushimoto Sokak Sanatkarları Festivali’miz yeniden çok renkli ve çok eğlenceli geçecek. Bu şenliğimiz Mersin üzere çok renkli.Şehrimizin sanat ve kültürünü daha da zenginleştireceğine inanıyoruz.Yönetim anlayışımızı oluşturan 6 temel ilkemizden biri ‘Hemşehrilik’ prensibiydi. Bu prensibimiz kapsamında mahallelerimizde düzenleyeceğimiz etkinliklerle halkımızı bir ortaya getirmek ve hemşehrilik hissini büyütmeyi amaçlıyorduk. 4 yılda bu duygunun gelişmesine ve dayanışmanın artmasına kıymetli katkılar sunduk. Tüm hemşehrilerimizi Mersin’in en renkli şenliğine bekliyoruz.” diye konuştu.

Rujdan Doğan “Bu etkileyici buluşma, çok renkli ve çok sesli oluşu ile kentin dokusuna büyük katkı sağlıyor”

Mersin Rotary Kulübü Lideri Rujdan Doğan ise “Şehre unutulmaz anlar yaşatacak olan Mersin Kushimoto Sokak Sanatkarları Şenliği’nin beşincisini düzenliyoruz. Bu itibarlı aktiflik, sokak sanatçılarını, lokal markaları ve Türkiye genelinde gelen birçok rotaryen ve rotary kulübünü bir araya getirerek Mersin’e, epeyce büyük bir bedel katıyor. Şenlik, sokakları melodilerle dolduran yetenekli sokak sanatkarlarının yanı sıra, Mersin’in mahallî iş dünyasının kıymetli temsilcilerini bir araya getiriyor. Bu etkileyici buluşma, çok renkli ve çok sesli oluşu ile kentin dokusuna büyük katkı sağlıyor. Şenliğimiz Mersin’in zenginliğini ve kültürel çeşitliliğini kutlamak için bir fırsattır. Bu etkinlikle kentimize kıymet katmak, tıpkı vakitte toplumumuzu bir ortaya getirerek güçlü bağlar oluşturmayı hedefliyoruz. Şenlikte, mahallî birçok firma tarafından açılacak stantlar da zenginlik katacak.” tabirlerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen