Cts. May 11th, 2024

‘The Hunger Games’ film serisinin acımasız evrenine geri dönmeye hazır mısınız? Bu bilim kurgu evrende geçecek olan yeni film ‘The Ballad of Songbirds and Snakes,’ Suzanne Collins’in aynı isimdeki romanından uyarlanıyor. Katniss Everdeen’in gönüllü olmasından yıllar önceden başlayan film, 18 yaşındaki Coriolanus Snow karakterinin yükselişini konu alıyor. Tom Blyth tarafından canlandırılan Coriolanus Snow, 10. Açlık Oyunları için gönüllü olan 12. Mıntıka’dan Lucy Gray Baird’in (Rachel Zegler) mentorü oluyor.

Aşağıda bilmeniz gerekenleri görebilirsiniz…

YENİ FİLM NE ZAMAN VİZYONA GİRECEK?

‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ filmi 17 Kasım 2023’te vizyona girecek.

FİLMİN KONUSU NEDİR?

Açlık Oyunları filmlerindeki hikayeden 64 sene önce başlayan ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ hikayesi, Başkan Snow’un nasıl bir diktatör olarak ortaya çıktığını anlatıyor. Genç bir Coriolanus’u, bir zamanlar gururlu olan ve savaş sonrası bir Kongre Binası’nda gözden düşen Snow ailesininin son umudu olarak görülüyor. Yaşamı tehditte olan Snow, yoksul 12. Mıntıka’dan gönüllü olan Lucy Gray’e mentor olmayı bir çıkış yolu olarak görüyor. İyi ve kötülük içgüdülerine karşı mücadele eden Snow, Lucy Gray’i kullanarak ailesinin şanını geri almayı umuyor.

KADRODA KİMLER VAR?

Daha önce ‘West Side Story’ filmi ile seyircileri etkileyen Rachel Zegler, Lucy Gray karakterini canlandırırken, Coriolanus Snow karakterini ise Tom Blyth canlandırıyor.

Kadroda yer alan diğer isimler ise Dr. Volumnia Gaul karakteri olarak Viola Davis, Casca Highbottom olarak Peter Dinklage, Tigris Snow olarak Hunter Schafer ve Lucky Flickerman olarak Jason Schwartzman. Henüz karakterleri belirtilmese de filmde yer alacak oyuncular arasında Burn Gorman, Fionnula Flanagan, Ayomide Adegun, Ashley Liao ve Isobel Jesper Jones gibi isimler var.

Serinin orijinal ‘Catching Fire’ ve ‘Mockingjay Part 1’ ve ‘Part 2’ filmlerinin yönetmenliğini üstlenen Francis Lawrence, ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’ filminde yeniden direktör koltuğunda oturacak. Michael Lesslie ve Michael Arndt’ın senaryosunu üstlendiği filmde, uyarlanan romanın yazarı Suzanne Collins ise Mika Saito, Jim Miller ve Tim Balen ile birlikte yapım ekibinde yer alıyor.

FRAGMAN YAYINLANDI MI?

28 Nisan’da filmin ilk fragmanı, Panem’i ülkeyi yok eden kanlı bir iç savaşın sona ermesinden sonra iyileşme sancıları içinde gösteriyor. Fragman ayrıca Coriolanus ve Lucy Gray’in akıl hocası-öğrenci ilişkisini de yansıtıyor. Lucy bir noktada geleceğin genç başkanına “Hepimizin içinde doğal bir iyilik var. Bu çizgiyi aşıp kötülüğe gidebiliriz ya da geçemeyiz,” diyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen