Cum. May 17th, 2024


Kırtasiye bölümünde Türkiye’nin önder firması olan Adel Kalemcilik, United Nations Children’s Fund’un (UNICEF) onaylı küresel tedarikçisi olarak, önümüzdeki 2 yıl içinde 40 milyon dolarlık ihracat potansiyeli yakaladı. Milletlerarası işbirliklerine sürat kesmeden devam eden Adel Kalemcilik’in Genel Müdürü Oğuz Uçanlar, ileriki devirlerde farklı memleketler arası fırsatların da bunu takip edebileceğini belirtti. 

 

50 yılı aşan deneyimi ile 1969’dan beri faaliyet gösterdiği kırtasiye bölümünde Türkiye’nin başkan firması olan Adel Kalemcilik, ihracat faaliyetlerini artırmak için çalışmalarını güçlü bir formda sürdürüyor. Çocuk, ergenlik ve gençlik alanlarına odaklanan ve dünyanın en itibarlı sivil toplum örgütlerinden biri olan UNICEF’in bu yıl onaylı küresel tedarikçileri ortasına giren şirket, dünya çocuklarının kırtasiye muhtaçlıklarını karşılayacak. 

Uçanlar: “UNICEF iş birliğini farklı memleketler arası fırsatlar takip edecek” 

UNICEF ile sağlanan iş birliğinin büyük bir milletlerarası potansiyele işaret ettiğini belirten Adel Kalemcilik Genel Müdürü Oğuz Uçanlar“UNICEF, sırf 2022 yılında kıymeti 134 milyon doları aşan eğitim kitlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırdı. Bu iş birliğiyle birlikte, önümüzdeki iki yıllık periyotta yaklaşık 40 milyon dolarlık kıymetli bir satış hacmi yakalayacağımızı, farklı memleketler arası fırsatların da bunu takip edebileceğini öngörüyoruz. UNICEF’in birinci siparişlerini aldık, var gücümüzle üretim ve sevkiyatlarımızı sağlıyoruz.” dedi.

İhracat oranını %30’a çıkarmayı hedefliyor

Adel Kalemcilik, iki yıl içinde ciro içerisindeki ihracat oranını %30’a çıkarmayı planlıyor. Bu gaye doğrultusunda ağır bir formda çalışan şirket, dünya kırtasiye ithalatının yüzde 21’inin yapıldığı Kuzey Amerika pazarına, HRS Küresel ile imzaladığı protokol mutabakatı ile giriş yaptı.  Rusya’da da ihracat faaliyetlerini artıran Adel Kalemcilik, eserlerini birinci sefer Rusya’nın en büyük çevrim içi pazaryeri olan Ozon’da tüketiciyle buluşturdu. Şirket, önümüzdeki devirde Türki Cumhuriyetler, Mısır, Azerbaycan ve Filistin’e de odaklanacak.

 

Adel Kalemcilik hakkında:

Türkiye’de kırtasiye denince birinci akla gelen ve bir geleneğe dönüşen Adel Kalemcilik, daldaki 54. yılını kutluyor. 1969 yılında Anadolu Kümesi bünyesinde faaliyete geçen Adel Kalemcilik, kurulduğu günden bu yana dünyanın en eski yazım gereçleri firması olan Faber-Castell ile yürüttüğü iş birliğini iştirake dönüştürmüş ve Türkiye’ye bedel katan yatırımlarını orta vermeden sürdürmektedir. Adel Kalemcilik, 27 yıldır Borsa İstanbul’da süreç görüyor. 

Çayırova’da 36 bin metrekare üzerine heyeti üretim tesisiyle Adel Kalemcilik, kâğıt eserleri haricinde gerek üretim ölçüleri gerekse eser çeşitliliği açısından Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük kırtasiye eserleri üreticisi pozisyonunda ve 40’ın üzerinde ülkeye ihracat yapıyor.

Temmuz 2015’te Çayırova’daki yeni üretim tesisine taşınan Adel Kalemcilik, 4.000’e yakın kırtasiye eser çeşidi ile Faber-Castell, Graf von Faber-Castell, Adel, Max, Panfix ve Citizen üzere kırtasiye markaları ile Sluban, Playgro üzere oyuncak markalarının pazarlama ve satışını gerçekleştiriyor. Tıpkı vakitte şirket, TRT ile yaptığı lisans mutabakatı ile yayınlanan 6 çizgi sinemanın oyuncak ve kırtasiye lisans haklarını da elinde bulunduruyor. 

“Kendi çocuklarımıza kullandırmayacağımız hiçbir eseri piyasaya sunmuyoruz” ideolojisiyle hareket eden Adel Kalemcilik, yılda ortalama 40 bin eser güvenliği ve kalite testi gerçekleştiriyor.

Adel Kalemcilik, özünde barındırdığı “İyilik” bedelinden beslenen ve Birleşmiş Milletler’in 2030 yılına kadar ulaşmayı hedeflediği Sürdürülebilir Kalkınma Emelleri içinde yer alan İklim Hareketi ve Nitelikli Eğitim alanlarında “İyilik Ağacı” çatısı altında topluma yarar sağlayan çok sayıda sponsorluk ve kurumsal toplumsal sorumluluk projesi yürütüyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen