Pts. May 6th, 2024

Akaryakıt fiyatlarına yapılan artırımlar, özel araçlarla yapılan alışverişte gidiş geliş maliyetini iki katına çıkarınca, fiyatsız kargo avantajına sahip online alışverişe ilgi arttı.

Türkiye’nin birinci para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com’un araştırmasına nazaran, 1 Ocak 2021’den bugüne akaryakıtta fiyat artışları, akaryakıtta yüzde 85, motorinde yüzde 103 oldu.

KİLOMETRE BAŞI EN DÜŞÜK TÜKETİM 85 KURUŞ

Akaryakıt fiyatlarındaki artışla birlikte 1300 CC ve altı akaryakıtlı araçlarda kent içi kilometre başı yakıt tüketimi 115 kuruşa, dizellerde 85 kuruşa yükseldi.

Bu sayı 1300-1600 CC akaryakıtlı araçlarda 140 kuruş, dizellerde 105 kuruş, 1600-1800 CC akaryakıtlı araçlarda 180 kuruş, dizellerde 140 kuruş, 1800-2000 CC akaryakıtlı araçlarda 210 kuruş, dizellerde 160 kuruş düzeylerine çıktı.

MARKETE GİDİŞ DÖNÜŞ MALİYETİ 20-50 TL ARASI

Avantajix.com Kurucu Ortağı Güçlü Kayral, orta aralıktaki bir market ya da AVM’ye özel araçla gidiş gelişin maliyetinin en düşük motor hacimli araçlarda 20 TL’yi aştığını belirterek, şunları söyledi:

“Bu sayı motor hacmi yükseldikçe 50 TL’ye kadar yükseliyor. Trafik yoğunluğuna nazaran de doğal olarak bu sayılar artıyor. Avantajix bilgilerine nazaran son periyotlarda bilhassa online market alışverişlerinde çok kıymetli artışlar oldu. Üyelerimizden gelen iletilerden bu artışın münasebetlerinden birinin de akaryakıta gelen artırımlar olduğunu anlıyoruz. Ya çok yakınlardaki marketlerden alışveriş ediyorlar ya da siparişleri online veriyorlar. Fiyatsız kargo, neredeyse yarım saate kadar düşen erken teslimat üzere avantajlarından ötürü online market alışverişi çok cazip olmaya başladı. Tüketici, alışverişi online yaparak hem yol masrafından kurtuluyor hem de karşılaştırma sitelerini kullanarak en uygun fiyatlı eserlere ulaşabiliyor. Market alışverişini, Avantajix üzere her alışverişe para iadesi veren siteler üzerinden yaptığında da alışveriş daha da ucuz hale geliyor.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen