Cts. May 4th, 2024


AKLease, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile toplam 25 milyon Euro bedelinde kredi mutabakatı imzaladı. Kredi ile güç verimliliği ve yenilenebilir güç alanında hayata geçirilen yatırımlara finansman sağlanacak. 

 

Uzman leasing tahlilleriyle farklı bölümlerden yatırımları destekleyen AKLease, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 25 milyon Euro pahasında kredi muahedesine imza attı. Kredi yenilenebilir güç ve güç verimliliği projelerinin finansmanında kullanılacak. 

Sektörde 35 yıldır önder pozisyonunu sürdüren AKLease’in Genel Müdürü Eser Okyay yeni mutabakatla ilgili şunları söyledi: “AKLease olarak EBRD ile imzalamış olduğumuz bu kredi muahedesi çevreci yatırımlar hayata geçirmek isteyen müşterimiz için yeni bir soluk olacak. Türkiye leasing bölümünün birinci ve tek sürdürülebilirlik eseri olan ECOLease kapsamında destekleyeceğimiz yatırımlar ülkemiz iktisadına de kıymetli katkılar sağlayacak. ECOLease ile sürdürülebilirlik ve güç finansmanı tarafında bölümdeki yerimizi sağlamlaştırmak ve büyütmek istiyoruz. Taahhütümüz; 2030 yılında portföyümüzün tamamının ECOLease eserlerinden oluşması ve böylelikle yüzde yüz sürdürülebilirlik odaklı bir eser portföyüne sahip olmak. İmzaladığımız kredi muahedeleri da bize bu yolda büyük bir güç katıyor ve bizi bu taahhüdümüze daha çok yaklaştırıyor.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen