Pts. May 6th, 2024


İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, makamında Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Ralf Schröer’i ağırladı. Lider Tunç Soyer, “Gelecek, kentlerin dünyası olacak. Frankfurt ve Berlin ile münasebetlerimizi daha da geliştirmek niyetindeyiz” dedi.

Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Ralf Schröer, İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Almanya ve İzmir ortasındaki ikili münasebetler ve işbirliklerinin görüşüldüğü buluşmada Lider Tunç Soyer, Almanya’da beş tanıtım ofisi açtıklarını hatırlattı. Soyer, “Gelecek, kentlerin dünyası olacak. İnsan beşere alakalar daha da değer kazanacak. Frankfurt ve Berlin ile ilgilerimizi daha da artırmak niyetindeyiz. Örneğin Frankfurt’ta yatırım forumu yapmak istiyoruz. İzmir’de 2026’da EXPO yapacağız. Avrupa Gençlik Başşehri finalistiyiz. Sizin desteklerinize de muhtaçlığımız var” dedi.

 

Soyer: “Her şey çok süratli değişiyor”

Sünger Kent projesi hakkında bilgi veren Lider Tunç Soyer, iklim krizi vurgusu yaparak “Her şey çok süratli değişiyor. Dirençli bir kent yaratmak önceliğimiz” dedi.

 

Schröer: “Her türlü takviyeye hazırız”

İzmir’de 660 Alman firmasının olduğunu, bunun yanında birçok Alman kuruluşunun yer aldığını söyleyen Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Ralf Schröer de “Size her türlü takviyeye hazırız” diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen