Per. May 2nd, 2024


Topluma ve etrafa artı kıymet katacak faaliyetleri odağına alan Anadolu Efes’in çalışanlarından oluşan istekli takımı, 16 Eylül Memleketler arası Kıyı Paklığı Günü kapsamında Deniz Ömrünü Muhafaza Derneği iş birliğiyle Heybeliada’da kıyı paklığı gerçekleştirdi. 2022 yılından bu yana Denize +1 Nefes projesi ile deniz ekosisteminin korunmasına yönelik gayretleri destekleyen Anadolu Efes, bu özel günde de kıyılarda biriken çöplerin denizlere ulaşmadan temizlenmesinin kıymetine dikkat çekti. 

2022 yılından bu yana Deniz Hayatını Muhafaza Derneği iş birliğinde yürütülen Denize +1 Nefes projesiyle Marmara denizinde biyoçeşitliliğin zenginleştirilmesine ve korunmasına katkı sunan Anadolu Efes, gönüllüleri ile 16 Eylül Memleketler arası Kıyı Paklığı Günü vesilesiyle Heybeliada’da kıyı paklığı gerçekleştirdi. 

Anadolu Efes Küme Kurumsal İrtibat ve Münasebetler Yöneticisi (CCAO) Selda Susal Saatçi, “Bir yandan denizlerin yağmur ormanları olarak nitelendirilen ve tüm dünyada yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan mercanların Marmara denizinde çoğalmasına ve korunmasına katkı sunarken, bir yandan da kıyı temizliğinin deniz ekosistemi için değerine dikkat çekmek istiyoruz. Dünya, giderek artan atık üretimi nedeniyle global bir çöp kriziyle karşı karşıya. Bu atıklar gezegenin dört bir yanında havaya, toprağa ve denizlere karışarak canlıların hayatını tehdit ediyor. Bilhassa plastik atıklar, toplam deniz atığının en az yüzde 85’ini oluşturuyor. WWF’in yayınladığı bir rapora nazaran her yıl yaklaşık 0.57 milyon ton plastik Akdeniz’e gidiyor. Bu her dakika denize 33,800 plastik şişe atılmasıyla eş paha. Aldığımız her 3 nefesten 2’sini denizlerimize borçlu olduğumuzu düşünürsek, keyifli vakit geçirdiğimiz kıyılarımızı pak bırakmanın hepimizin sorumluluğunda olduğuna inanıyorum” dedi.

 

Deniz Ömrünü Muhafaza Derneği İdare Konseyi Lideri Volkan Narcı, “Okyanuslarımızda yaklaşık 75 ila 199 milyar kilogram plastik atığın yüzdüğü varsayım ediliyor. Birleşmiş Milletler’in açıkladığı datalara nazaran acil tedbir alınmazsa, okyanusa karışan yıllık varsayımı 11 milyon metrik ton plastik, önümüzdeki yirmi yıl içinde üç katına çıkacak. Bu da 2040 yılına kadar her yıl 23 ila 37 milyon metrik ton plastiğin okyanusa dağılması ve dünya çapında her bir metre kıyı şeridini 50 kilogram plastik kaplaması manasına geliyor. Her birimizin küçük bir gayreti bile bu sorunun tahliline yönelik bir umut ışığı. Bu bağlamda Anadolu Efes Gönüllüleri ile yaptığımız kıyı temizliğinin bu mevzudaki farkındalığı artırmasını diliyoruz” dedi. 

Anadolu Efes gönüllüleri yıl boyunca paklık aktivitelerine devam ederek etrafa +1 dayanak olmaya devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen