Cts. May 4th, 2024


Muğla Büyükşehir Belediyesi “Hoş geldin Bebek Yaşama Sırası Sende” projesi ile bugüne kadar 2859 aileye çanta armağan etti.

Muğla genelinde bebek sahibi olan ailelerin yanında olmak, annelere hamilelik süreci ve sonrasında dayanak olmak için başlatılan “Hoş Geldin Bebek Yaşama Sırası Sende” projesi 13 ilçede devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi 13 ilçede bugüne kadar 2859 aileye yeni doğan bebeğin gereksinimlerini kapsayan çanta armağan etti.

Büyükşehir 24 Ay Annelerin Yanında

Annelere hamilelik devrinden bebeğin 24 aylık sürecine kadar dayanak olan Büyükşehir Belediyesi vilayet genelinde bugüne kadar 1785 anneye eğitim verdi. Takımlar gebelik periyodunda anne adayının nelere dikkat etmesi gerektiği, beslenme, bebek dünyaya geldikten sonra da emzirme, aşılarının takibi ve birçok hususta anneye dayanak oluyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bebekler için hazırladığı çantada da kıyafet, eldiven, çorap, suluk, derece, battaniye üzere yeni doğan bebekler için temel gereksinimler yer alıyor. Proje ile bebek sahibi ailelerin yanında olmak, bilhassa annelere dayanak olmak, bebeklerin sağlıklı beslenmeleri, büyüme ve gelişimlerinin sağlanması amaçlanıyor. Proje kapsamında verilmekte olan armağan çantadan yararlanmak isteyen vatandaşlar 444 48 01 Davet Merkezi’ni arayarak müracaat yapabiliyor. Projeden yararlanmak için Muğla’da ikamet edilmesi gerekiyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen