Cum. May 17th, 2024

Apple, WWDC etkinliğinde nihayet, gerçek dünyayı sanal unsurlarla harmanlamak için artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik kullanan bir karma gerçeklik başlığı olan Vision Pro’yu resmi olarak duyurdu.

Beklendiği gibi Vision Pro, uygulamaları ve deneyimleri kontrol etmek için denetleyici kullanmak yerine el ve göz hareketlerinizin yanı sıra ses girişinizi kullanacak. Cihaz ayrıca benzersiz bir tasarım özelliği olan Eyesight‘ı da beraberinde getirecek.

AR özelliklerini kullandığınızda ve gerçek dünyayı görebildiğinizde, yakındaki insanlar gözlerinizi ve nereye baktığınızı görecek. Karma gerçekliğe daldığınızda ise, başka bir dünyayı keşfettiğinizi belirtmek için bir renk bulutu görecekler.

  • iOS 17 tanıtıldı: İşte özellikleri, çıkış tarihi
  • iOS 17 hangi telefonlara gelecek?

Ayrıca, Vision Pro ile kullanıcının her iki gözüne de 4K kalitesinde görüntüler sunacak. Bunu da kuşkusuz çift işlemci kurulumuna borçlu. Bazı Mac’lerde ve MacBook’larda bulunan M2 yongası, başlığın bir dizi işlemi aynı anda, sorunsuz bir biçimde gerçekleştirmesini sağlayacak. Yeni R1 işlemcisi ise, deneyimi geleneksel bir bilgisayar kullanmaktan daha sürükleyici hale getirmek için VR ve AR öğelerini yöneterek yazılımı Apple’ın 3D arayüzüne uyarlayacak.

Cihazla gelen en etkileyici özelliklerden biri de, Mac’inize Bluetooth üzerinden bağlanabilme yeteneği. Bu da onu, sıradan bir başlığın ötesine taşıyor. Mac’inizi kullanırken başlığı takıyorsanız, Mac ekranınızı ve Vision Pro uygulamalarını aynı anda görebileceksiniz.

Vision Pro için geliştirilmekte olan uygulamalardan bazıları, tıbbi ve eğitim amaçlı kullanım için tasarlanmış. Microsoft da, başlık üzerinde çalışacak Word, Excel ve Teams uygulamalarını sunacak.

Apple Vision Pro aynı zamanda bir oyun cihazı da olacak. Şirket, piyasaya sürüldüğü ilk gün Vision Pro’da oynanabilecek 100’den fazla Apple Arcade oyunu olacağını söylüyor. Disney CEO’su Bob Iger, şirketinin cihaz için sahip olduğu bazı gelecek planlarını gösterdi. Bu, bazı ekstra özelliklerle Disney Plus izlemeyi, tam 3D sanal ortamlarda ESPN’de spor müsabakaları izlemeyi ve daha fazlasını içeriyor.

Apple, Vision Pro için 5.000’den fazla patent başvurusunda bulunduğunu iddia ediyor.

Apple Vision Pro fiyatı ne, ne zaman piyasaya sürülecek?

Vision Pro ile birlikte Apple, Meta’ya ve Quest 3 başlığına ciddi bir rakip haline geliyor. Ancak işin içine fiyat girdiğinde, Meta’nın şansı daha yüksek gibi görünüyor. Zira Vision Pro 3.499 dolar başlangıç fiyatıyla piyasaya sürülecek. Piyasaya çıkış tarihi ise 2024 yılının ilk ayları olarak açıklandı.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen