Cum. May 3rd, 2024


Arçelik, Koç Holding’in global liderliğini yaptığı BM Bayan Ünitesi Kuşaklar Uzunluğu Eşitlik Platformu Action Coalition inisiyatifi taahhütleri kapsamında teknoloji alanındaki teşebbüsçü bayanları desteklemek üzere kıymetli bir iş birliğine imza attı.  Arçelik ve bayan odaklı yatırım platformu Arya ile hayata geçirilen iş birliği çerçevesinde, Teşebbüsçü Akademisi ve Teşebbüsçü Atölyeleri ile kurucu grubunda bayan olan teknoloji teşebbüslerine dayanak verilmesi hedefleniyor.

Arçelik Strateji ve Dijitalden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar “Arçelik olarak BM Bayan Birimi-UN Women Kuşaklar Uzunluğu Eşitlik Forumu Action Coalition insiyatifinin destekçisi olarak 2026 yılına kadar dünya çapında 2500 bayan girişimciye dayanak olmayı taahhüt ediyoruz. Teknoloji alanında teşebbüsü bulunan bayanların sayılarının artırılması için öncelikle bilgiye ve sermaye kaynaklarına erişimlerinin artırılması gerekiyor. Bu noktada Arya, bayan odaklı yatırım platformu olarak çok kıymetli bir misyon üstleniyor” dedi.

Lider konut teknolojileri şirketi Arçelik, girişimcilik ekosisteminde bayan oranının artırılması gayesine ulaşma yolunda bir adım daha atarak bayan girişimcileri destekleyen yatırım platformu Arya ile güçlerini birleştirdi.

Yeni iş birliği çerçevesinde ‘Arya Teşebbüsçü Akademisi’ ve ‘Arçelik Teşebbüsçü Atölyeleri’ programlarıyla kadınların temel bilgi ve maharetlerini geliştirmelerine katkı sağlanarak teknoloji alanında bayanların girişimciliği desteklenecek.

Program kapsamında girişimcilerin işlerinde en sık karşılaştıkları sorunları çözmeye yönelik pratik bilgiler aktarılırken hadise tahlilleri yapılacak. Teşebbüsçüler ve teşebbüsçü adayları, 2018 yılından beri 700’ün üzerinde girişimciyi buluşturan programlar, girişimcilik ve teknoloji alanında aktif konuşmacılar ve Türkiye’nin başarılı iş insanları ile bir ortaya gelerek onların tecrübesinden faydalanacak.

Arçelik Strateji ve Dijitalden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Utku Barış Pazar “Arçelik olarak BM Bayan Birimi-UN Women Jenerasyonlar Uzunluğu Eşitlik Forumu Action Coalition inisiyatifinin destekçisi olarak 2026 yılına kadar dünya çapında 2500 bayan girişimciyi çeşitli programlar aracılığı ile desteklemeyi taahhüt ediyoruz. Teknoloji alanında teşebbüsü bulunan bayanların sayılarının artırılması için hem finansman hem de mentorluk dayanağı sağlanması gerekiyor. Bu noktada Arçelik’in teknoloji ve inovasyon vizyonu ile bayan odaklı yatırım platformu olan Arya’yı buluşturarak değerli bir sinerji yaratacağız. Gerçekleştireceğimiz programların teknoloji alanında benzeri çalışmalar için bir örnek oluşturacağına ve çarpan tesiriyle teşebbüsçü ekosisteminde bayanların varlığını güçlendireceğine inanıyorum” dedi.

Arya Kurucusu Ahu Serter ise şunları söyledi: “Arçelik ile imzalayacağımız yeni iş birliğini çok önemsiyor ve Türkiye’nin önde gelen inovatif markalarıyla yapabileceklerimize bir örnek oluşturmasını istiyoruz. Yıllar içinde deneyimlediğimiz üzere bir teşebbüsün yatırım almasında iş fikri ve modeli kadar girişimcinin yetkinliği de kıymetli. Biz bu kapsamda hem Arya Teşebbüsçü Akademisi ile en az bir bayan ortağı olan, teknoloji odaklı teşebbüslerin yatırım almasına aracılık ediyor hem de yatırım tipine hazır değillerse bile onları ekosistemimizden çıkarmayıp ölçeklenebilir yeni işler yaratmalarına ortam hazırlamak istiyoruz.”

Arçelik, Garage Innovation Hub çatısı altında birleştirdiği açık inovasyon ve girişimcilik faaliyetleri ile ekosistemin tüm aktörleriyle iş birliğine dayanan çalışmalar yürütmeye devam ediyor. 4500’den fazla startup inceleyen, 250’den fazla mentor ve 250’den fazla partnerle iş birliği yapan Garage Innovation Hub, 2022 yılından beri bayan girişimciliği destekleyen adımlar atıyor. 2022 yılında +350 teşebbüsçü bayan ve teşebbüsçü adayını eğitim, mentorluk ve finansa erişim üzere mevzularda destekleyen Arçelik, 2023 yılında bu sayıyı 500’e çıkarmayı hedefliyor. Global ölçekteki girişimcilik programları ile 2026 yılında kadar 2500 bayana ulaşmayı ve teşebbüsçü bayanlara aktarılan fonlara her yıl katkıda bulunmayı hedefliyor. 

2013 yılında toplumsal bir teşebbüs olarak seyahatine başlayan Arya Bayan Yatırım Platformu ise bayan liderliğiyle dünyayı dönüştürme vizyonuyla çalışmalarını sürdürüyor. Arya’nın temel emeli, bayanın toplumsal ve ekonomik manada güçlenmesini sağlamak, toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemek ve bayan girişimcilerin potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmalarına yardımcı olmak. 

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Maksatlarından, “toplumsal cinsiyet eşitsizliği”, “insana yakışır iş ve ekonomik büyüme” ve “eşitsizliklerin kaldırılması” gayelerini benimseyen Arya, bu doğrultuda; bayan girişimcilerin gerçek bilgiye, yanlışsız network’e ve yanlışsız sermaye kaynaklarına erişimini kolaylaştırmak için çeşitli programlar düzenliyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen