Per. May 9th, 2024


Karşıyaka Belediyesi’nin ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında düzenlediği program birbirinden renkli etkinliklerle başladı.

 

Yamanlar Dağı Yürüyüşü ve kano çeşidi birinci gün iştirakçileri tabiat ile buluştururken, ikinci gün yapılan Süslü Bayanlar Bisiklet Çeşidi yüzlerce bisikletlinin iştirakiyle gerçekleştirildi. Cinste alternatif ulaşım prosedürlerine dikkat çekildi.

 

Karşıyaka Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, “Sürdürülebilir bir dünya için mümkün olan her fırsatta toplumsal farkındalık yaratmak üzere çalışıyoruz. Gündelik hayatımızda yapacağımız küçük farklılıklarla büyük tesirler yaratabileceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

 

Dünya kentleri ile eş vakitli olarak gerçekleştirilen etkinliklerle, alternatif ulaşım prosedürleri ve sürdürülebilir güç kaynaklarının kullanımı hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan Avrupa Hareketlilik Haftası, Karşıyaka’da birbirinden renkli, güç dolu etkinliklerle başladı. Karşıyaka’nın pozisyonu itibariyle sahip olduğu doğal hoşlukları ve alternatif spor imkanlarını tanıtmayı amaçlayan etkinlikler ağır ilgiyle gerçekleştirildi. Doğayı kent hayatının bir modülü haline getirmeyi amaçlayan Yamanlar Dağı Yürüyüşü’nün akabinde iştirakçiler piknik yaparak yorgunluklarını atarken, kıyıda ise Mavişehir Kabuk Adası rotasında kano tipi yapıldı. İkinci gün ise etkinlikler her yıl Eylül ayının 3. pazar günü onlarca ülkeden 168 kentte yapılan Süslü Bayanlar Bisiklet Çeşidi ile devam etti. Bayan erkek, genç yaşlı yüzlerce iştirakçi bisikletlerini süsledi, birbirinden renkli, şık ya da eğlenceli kıyafetlerini giydi ve alternatif ulaşım usullerine dikkat çekmek için pedalladı. Zühtü Işıl Meydanı’ndan saat 17.30’da başlayan cins yeniden birebir meydanda tamamlandı. Yol boyunca yurttaşların takviye gösterdiği çeşit eğlenceli anlara sahne oldu. Özgürce pedallayan biniciler saat 18.00’de başlayan ‘Bedelsiz’ müzik kümesi konseriyle cümbüşüne eğlence kattı.

 

BİSİKLET KENTİ KARŞIYAKA

Süslü Bayanlar Bisiklet Turu’nun kurucusu Sema Gür, Karşıyaka’nın bisiklet kenti sıfatını hakkıyla taşıdığını belirterek, “Karşıyakalılar için bisiklet zati hayatın içinde yer edinmiş bir araç. Hem ulaşım hem spor hem de gezinti maksatlı keyif için kullanılıyor. O nedenle aslında bu tıbbın burada düzenlenmesi manasını daha da güçlendiriyor. İzmir’den başlattığımız çeşidimiz bu yıl dünyanın dört bir yanında 168 kente yayıldı ve eş vakitli olarak gerçekleştiriliyor. Temelde iki maksadımız var; hem erkek hâkim çeşitlere alternatif oluşturmayı hem de bisiklet kullanımını artırmayı hedefliyoruz. Bugün gördüğümüz görünüm, yaşadığımız bu hoş atmosferle hakikat biçimde ilerlediğimizi görüyoruz. Tüm iştirakçilere ve destekçilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“BU UYGULAMALARI YALNIZCA BİR HAFTA YAPMIYORUZ”

Karşıyaka Belediye Lideri Dr. Cemil Tugay, gelecek nesillere sürdürülebilir bir dünya bırakmanın toplumun her kısmının misyonu olduğunu belirterek, “Sürdürülebilir bir dünya için mümkün olan her fırsatta toplumsal farkındalık yaratmak üzere çalışıyoruz. Gündelik hayatımızda yapacağımız küçük farklılıklarla büyük tesirler yaratabileceğimize inanıyoruz. Tüketim alışkanlıklarımızı gözden geçirmek; yine kullanım, geri dönüşüm, tasarruf üzere tedbirleri uygulamak, toplumsal hayatımızı tükettiğini üreten bireyler üzerinden kurgulamak bizi muvaffakiyete götürecek çok sıkıntı olmayan tahliller. Avrupa Hareketlilik Haftası Boyunca kentimizde çok sayıda aktiflik gerçekleştireceğiz; alternatif ulaşım sistemlerine ve sürdürülebilir güç kaynaklarının kullanımına dikkat çekeceğiz. Karşıyaka’mızda bunları yalnızca bir hafta yapıp sonra terk etmiyoruz. Yıl boyunca çeşitli uygulamalarla tekrar tekrar hatırlatıyoruz. Belediyemiz bünyesinde kalıcı uygulamalarla topluma öncülük ediyoruz. İnanıyorum ki yurttaşlarımızın dayanağıyla sürdürülebilir dünya gayesine ulaşmamız çok da güç değil” tabirlerini kullandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen