Paz. May 5th, 2024


Aydın Büyükşehir Belediyesi, İtfaiyecilik Haftası kapsamında, bu özel haftayı çocuklara yönelik eğitim etkinlikleriyle taçlandırdı. İtfaiyecilik Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde, çocuklar yangın güvenliği, yangın söndürme teknikleri ve birinci yardım mevzularında eğitim aldılar. Aydın Büyükşehir Belediye Lideri Hasret Çerçioğlu, İtfaiyecilik Haftası’nın bir fırsat olduğunu belirterek, “Çocuklarımızın yangın güvenliği ve acil durumlar konusunda bilinçlenmelerini sağlamak için bu cins etkinlikler düzenliyoruz. Onlara bu kıymetli bilgileri eğlenceli bir formda öğretmek, hem aileleri hem de toplumu daha inançlı hale getirecektir” dedi.

Uygulamalı eğitim verdiler
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı gruplarınca, itfaiyecilik haftasına özel bir çalışma gerçekleştirdiklerini tabir eden Aydın Büyükşehir Belediyesi Elma Şekerleri Çocuk Gelişim Merkezi Müdürü Buse Muslu,“Bu çalışmada itfaiye erlerimiz, çocuklarımıza itfaiyenin değerini, hangi alanlarda takviye olduklarını, meskende, okulda dışarıda tehlikeli olabilecek durumlar hakkında bilgilendirmede bulundular. Ayrıyeten yangın ile karşılaştığımızda neler yapmamız gerektiğini ise uygulamalı olarak gerçekleştirdiler. Aydın Büyükşehir Belediye Liderimiz Hasret Çerçioğlu’na ve itfaiye gruplarımıza teşekkür ederiz” dedi.

Çocuklarımızın hassaslıkları arttı
Küçük Şekerler Çocuk Gelişim Merkezi öğretmenlerinden Adviye Peker ise, “ İtfaiyecilik Haftası kapsamında, itfaiye gruplarımız bir dizi eğitim verdi. Eğitim çerçevesinde, çocuklarımıza ateşle oynamamaları gerektiği, acil durumlarda itfaiyeye hangi numaradan ulaşılabileceği, konutta başlarına gelecek bir durumda  neler yapacağı konusunda  bilgilendirmeler yapıldı.  Anlatımın akabinde uygulamalı olarak bir dizi aktiflik gerçekleştirildi. Bu çerçevede de çocuklarımızın muhtemel yangın durumuna karşı hassaslıkları artmış oldu. Aydın Büyükşehir Belediye Liderimiz Hasret Çerçioğlu’na verdiği dayanaklardan ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

112’yi aramam gerektiğini öğrendim
Aydın Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezi öğrencilerinden Elif Bakkal, “Bugün yangın durumunda çabucak 112’yi aramam gerektiğini öğrendim. Annemize ve babamıza haber vermem gerektiğini öğrendim. Işık ve çakmakla oynamak yangına sebep oluyormuş. Bunlarla oynanamamak gerektiğini öğrendim”dedi. Eğitim sonunda çocuklara iştirak sertifikası da verildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen