Paz. May 19th, 2024


Baksı Kültür Sanat Vakfı, Bayburtlu bayanların toplumsal, kültürel ve ekonomik gücünü arttırmayı amaçladığı ‘Baksı Hüsame Esaslı Bayan Eğitim Merkezi’ projesinin tanıtımı için Contemporary İstanbul’daki yerini aldı. 

Bu yıl 18’incisi düzenlenecek olan Contemporary İstanbul 26-27 Eylül’de ön izleme, 28 Eylül-1 Ekim’de genel ziyaret günlerinde Tersane İstanbul’da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Kurulduğundan bu yana, sayısız proje ve aktiflikle Türkiye’nin kültür, sanat ve eğitim hayatında kıymetli bir rol üstlenen Baksı Kültür Sanat Vakfı da toplumsal, kültürel ve ekonomik manada, Bayburtlu bayanların katkısını ve gücünü arttırmayı amaçladığı, Tabalıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan ‘Baksı Hüsame Esaslı Bayan Eğitim Merkezi’ projesinin tanıtımı için Contemporary İstanbul’da T8 – 02 numaralı stantta sanatseverleri ağırlayacak.  2024 yılında hayata geçirilecek projenin tanıtım ve finansman dayanağını yürüten Baksı Bayan Eğitim Merkezi Teşebbüs Konseyi Lideri Rana Erkan Tabanca ve teşebbüs konseyi üyeleri, Contemporary’de projenin ayrıntılarını ziyaretçilerle paylaşacak.

“Kadın kültürün taşıyıcısı ve sahip çıkanıdır”

‘Baksı Hüsame Esaslı Bayan Eğitim Merkezi’ni Contemporary İstanbul’da geniş bir ziyaretçi topluluğuna ve milletlerarası kültür-sanat etraflarına tanıtmak için heyecan duyduklarını belirten, Baksı Kültür Sanat Vakfı İdare Heyeti Lideri Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, “Bugün kadim kültürden ne kaldıysa daha çok bayanlar onu korumuşlardır. Eğitim merkezinde her jenerasyondan bayan bir ortada daha güçlü ve daha verimli olabilecekleri imkanları kazanacak. Bu ortak ‘ev’ de bayanlar kendilerine direkt yarar sağlayacak üretimler yapabilecek, öğrenecek, öğretecek, gelişecek. Asıl kıymetlisi, sürekliliği olan bir altyapının birinci ve en kıymetli adımı atılmış olacak.

Kadının Anadolu’ya, çağdaş dizayna, klâsik zanaata, istihdama, toplumsal ve kültürel yaşama tesirli biçimde iştirakini, bayanının hak ettiği toplumsal ve ekonomik gücü geri kazandıracak bu projenin hayata geçirilmesi için takviye davetinde bulunuyoruz. Bayburt’ta atılacak gerçek bir adımla Anadolu kadınını güçlendirmeyi amaçlayan bu kıymetli teşebbüs ile; ülkemizin kültür ve sanat hayatının gelişimi için tüm herkesi, iş birliğine, bir arada düşünmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Ödüllü tasarım Contemporary’de olacak

Yörenin sağladığı kaynaklar, geleneğin yaşatılması ve şahsî potansiyelin geliştirilmesi, bayanın toplumsal ve ekonomik hayatına artı kıymet kazandırmak amacıyla geliştirilen, geniş yelpazeli bir programı bünyesinde barındıracak olan Baksı Hüsame Esaslı Bayan Eğitim Merkezi, Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından mahallî mimari bedellere hürmet çerçevesinde, iklim ve coğrafik şartlar gözetilerek tasarlandı.

Proje tasarımı Architectural Review mecmuası ile ortaklaşa düzenlenen mimari ödül programı MIPIM AR Future Awards 2017’de ‘Sivil ve Kamu Binası’ kategorisinde ödül aldı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen