Sal. May 14th, 2024

Restoranda yemek yemek, kafede kahve içmek, hoşluk salonunda bakım yaptırmak artık lüks oldu. Bu nedenle dışarıdaki lezzetlere meskende ulaşmak için mutfak aletlerine; hoşluk salonlarına gitmemek için de ferdî bakım eserlerine talep arttı. Bayanların tercihi ise meskende doğal ve ucuz gereçlerle hoşluk uygulamaları.

‘Evde geçirilen müddet arttı’

Ev eserleri satan e-ticaret firması Ezem Home’un Sahibi, Hoşluk Koçu Meltem Demir, pandemiyle birlikte konutta geçirilen müddetin arttığını belirterek “Çoğu insan artık home office çalışmakta. Yani konutunda daha çok vakit geçirmekte. O sebeple muhtaçlığı olan her şeyi daha dikkatli, daha kullanılabilir olarak seçmekte. Ezem Home olarak yemek ekipleri, bardak kadroları, kaşık çatal grupları başta olmak üzere züccaciye eserlerini daha çok satmaya başladık” dedi.

‘Dışarısı lüks oldu’

Özellikle son fiyat artışlarıyla dışarıda yiyip içmenin lüks olduğunu aktaran Demir, “Bu sebeple beşerler, dışarıdaki üzere lezzetli yemekleri, kahveleri, tatlıları nasıl yaparımın peşine düştü. Bu noktada da sattığımız eserler devreye giriyor. Bilhassa Sinbo’nun kahve, tost makinaları, su ısıtıcıları, mutfak robotlarının satışında son devirde büyük bir artış yaşandı. Kahve makineleriyle her çeşit kahve çarçabuk konutta yapabiliyorlar. Tekrar yemek üretimini kolaylaştıran aletlere de ilgi var. Bir kez bu türlü bir eser alıp uzun vadede mesken bütçesine katkı sağlamak isteniyor. Her bütçeye uygun bir eser bulmak mümkün” diye konuştu.

‘Kendileri yapmaya çalışıyor’

Kuaför, hoşluk salonu masraflarının da düşürülmeye çalışıldığını lisana getiren Demir, “İnsanlar saç kesim, boyama da dahil olmak üzere her türlü ferdî bakımını kendi yapmaya çalışıyor. Şahsî bakımda saç şekillendiriciler, tıraş aletleri, epilasyon aletleri büyük ilgi görüyor. Saç boyasının satışları da arttı. Bu eserlerin satışları pandemide esasen artmıştı artık tepe yaptı” tabirlerini kullandı.

‘Ucuza hoşluk mümkün’

Aynı vakitte hoşluk koçluğu yapan Meltem Demir, şunları söyledi: “Herkes hoşluk salonlarına gidemiyor. Lakin bu durum hoş olmaya pürüz değil. Büyük paralar harcamaya, merkezlere gitmeye gerek yok. Konutta bulunan materyallerle de hoşluk mümkün. Elinizin altındaki yumurtayla, yoğurtla, pirinçle, karbonatla güzelleşebilirsiniz. Meskendeki gereçlerle yapılan doğal maske tanımlarını veriyorum ve bu tarifler çok seviliyor.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen