Çar. May 8th, 2024


TGRT Haber’e konuk olan Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, afetlere hazırlık konusunda ilçede yürüttükleri çalışmaları paylaştı. “Modüler Ömür Evi” ile “Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu” projelerinin ayrıntılarını aktaran Lider Çalık, “Yaptığımız işler tüm İstanbul’a ve Türkiye’ye model olsun istiyoruz” dedi. 

Beylikdüzü Belediye Lideri Mehmet Murat Çalık, TGRT Haber’de yayınlanan Gün Ortası programında Meltem Günay’ın canlı yayın konuğu oldu. Beylikdüzü’ndeki afetlere hazırlık konusunda yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaşan Lider Çalık, “İlçemizde Beylikdüzü Afet İdare Modeli’ni ortaya koyduk. Bizler, o kenti yöneten beşerler olarak enkaz altında kalabiliriz. O denli bir hazırlık yapmalıyız ki enkaz altında kalsam bile bu kent yönetilebilir olmalı. Afet anında kentimize atanacak kişi, bizim hazırladığımız dokümanlarla Beylikdüzü’nü birkaç saat içerisinde öğrenebilecek” tabirlerini kullandı.

 

“Güzel işleri hayata geçiriyoruz”

Afet sonrası vatandaşlara süreksiz barınma alanı sağlayacak olan Modüler Hayat Meskeni ile Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu projelerinin de ayrıntılarını aktaran Lider Çalık, “Afet ve Acil Durum Müdahale İstasyonu’nun içerisinde; arama kurtarma takımlarının enkaza müdahale ederken kullanacağı bütün ekipmanlar var. Bu müdahale konteynerlerimizi ilçemizin çeşitli yerlerine yerleştiriyoruz. Afet sonrası süreksiz barınma alanlarına bir örnek olsun diye de Modüler Ömür Meskeni projesini hayata geçirdik. Afet bölgesinde bu güne kadar 38 bin artçı sarsıntı olmuş. Artçıların bu kadar ağır olduğu bir yerde beton dökemezsiniz. Öteki bir sistemle mesken yapmak zorundasınız. Beylikdüzü’nde yaşayan insanlarımız tasa etmesin. Hoş işleri hayata geçiriyoruz. Umarım bu tüm İstanbul’a ve Türkiye’ye yayılır. Devletin kurumlarının uyumlu çalışması, merkezi idare ile mahallî idare ahenginin üst seviyede olması gerekiyor” diye konuştu. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen