Cum. May 3rd, 2024


65 yıllık deneyimiyle 3 kıta, 5 ülke ve 40’tan fazla istasyonda hizmetlerini sürdüren Türkiye’nin birinci özel yer hizmetleri şirketi Çelebi Havacılık, inovasyona yatırım yapmaya devam ediyor. IATA’nın (Uluslararası Hava Nakliyeciliği Birliği) DG AutoCheck sistemini hizmetlerinde kullanan şirket, emniyet ve operasyonel verimliliği artırarak yer hizmetlerinde mükemmellik taahhüdünü yerine getiriyor.

 Tehlikeli unsur içeren kargoların inançlı bir biçimde taşınmasını sağlamak, karmaşık ve vakit alıcı bir süreç olarak biliniyor. Süreç içerisinde taşınan kargoların, Gönderilerin Tehlikeli Mallar Beyannamesi (DGD) ile IATA’nın Tehlikeli Mallar Yönetmeliği’ne (DGR) uygun formda denetimi ve kabulünün sağlanması gerekiyor. Denetim ve kabulün hakikat yapılmaması durumunda uçuş ve çalışan emniyeti ve müşteri memnuniyeti sağlanamazken mali yükümlülük oluşturuyor. Tehlikeli unsur kabulünde havayolu ve ülke farklılıklarından ötürü kargoların denetimi, epeyce karmaşık ve yanılgı riski yüksek bir sürece dönüşüyor. 

 DG AutoCheck, en yüksek seviyede güvenlik sağlamayı hedefleyen, tehlikeli husus içeren kargoların kabul süreçlerinde oluşabilecek yanlışları engellemeye yönelik oluşturulmuş bir kontrol-uyumluluk tahlili olarak kabul ediliyor. Uygulama, manuel süreçlerle tutulan denetim kayıtlarını elektronik bilgilere dönüştürerek evrak denetimlerinin otomatik olarak gerçekleştirilmesini sağlıyor.

 Çelebi Havacılık Holding Yer Hizmetleri ve Kargo Başkanı Atilla Korkmazoğlu, “IATA ile olan iş birliğimizden ve kargo operasyonlarımızı daha faal, verimli hale getirecek DG AutoCheck tahlilini iş süreçlerimize dahil etmekten memnunluk duyuyoruz. Bu iş birliği, Çelebi Havacılık’ın dijital dönüşümünde inovasyonu faaliyetlerinin merkezine yerleştirerek, müşterilerine ve iş ortaklarına ebediyen en harika hizmeti sunma vaadinin bir yansımasıdır” dedi.

 Çelebi Havacılık Holding, DG AutoCheck otomatik uyumluluk tahlilini hizmetlerine entegre ederek tehlikeli husus içeren kargo kabul süreçlerinde güvenliği en üst seviyeye çıkarırken, operasyonel verimliliği de artırıyor. Sistem dosyalama, raporlama, uygunluk tahlili, maliyet süreçlerini kolaylaştırması ve harcanan vakitten tasarruf sağlanmasıyla sürdürülebilir bir prosedür özelliği taşıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen