Sal. Nis 30th, 2024


Çeşme Belediyesi, “Çeşme Eylül’de öbür güzel” sloganıyla düzenlediği bir dizi aktiflikle yaz dönemini uzatırken geçmiş yıllarda ses getiren Çeşme Festivali’ni de Eylül ayı aktiflikleri çerçevesinde dopdolu bir programla başlattı. Şenliklerin efsanesi Çeşme Şenliği, “Akdeniz” teması ile başlarken, açılış kortejinde renkli manzaralar oluştu.

24 Eylül tarihine kadar sürecek olan Çeşme Şenliği, Mehmetçik Parkı’ndan kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşüne, Çeşme Belediye Lideri M. Ekrem Oran ile eşi Nuriş Oran, belediye meclis üyeleri, CHP İlçe Lideri Sait Kavasoğullar, sivil toplum kuruluşları, oda liderleri, turistik oteller, mahalle muhtarları, Çeşme Belediyespor ve Alaçatı Spor alt kadro oyuncuları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çeşme Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşüne, animasyon takımı renk katarken, çarşı esnafı ve vatandaşlar korteji cep telefonları ile görüntülendi.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Lideri M. Ekrem Oran, “Akdeniz’in en hoş mevsiminde, yılın en romantik vaktinde, Çeşme’nin en keyifli devrinde, sanatla, müzikle, sevgiyle bir ortada olacağımız Çeşme Festivali’mize hoşgeldiniz” diyerek açılış merasimine katılanları selamladı.

 

“Eylül’de Çeşme diğer güzel”

“Yeryüzündeki Cennet Çeşme’mizin; eşsiz tabiatı, tarihi zenginliği, sımsıcak kalpli insanlarıyla, her an büyüleyici bir tesiri var. Fakat ılık rüzgarları, sakin sokakları, sonbaharın rengarenk ambiyansıyla Eylül’de Çeşme bir diğer güzel” diye vurgulayan Lider Oran, “Tarih boyunca, onlarca medeniyete konut sahipliği yapan bu hoş toprakların, çalışkan, hoşgörülü, misafirperver insanlarıyla dayanılmaz bir kültürel birikimi var. Çeşme’nin dört bir köşesinde; çeşitli uygarlıklardan izler taşıyan, son yüz yılda da tarifsiz acılar, doyumsuz sevinçlerle harmanlanmış eşsiz bir mozaiğin kesimleriyiz. Bu renkli kültürün her bir modülü ile tüm insanlığı kucaklamak istiyoruz” diye konuştu.

 

“Cezayir’den Tunus’a, İspanya’dan Fransa’ya”

Belediye Lideri Oran, açılış konuşmasını şöyle tamamladı:

“Yeryüzündeki Cennet Çeşme’mizden, bu yıl Akdeniz’in müzikleriyle, sevinciyle, heyecanlı, samimi sohbetleriyle pırıl pırıl, umut dolu bir ışık göndereceğiz yeryüzüne. Dört gün boyunca, Akdeniz kültürünün tüm taraflarını konuşacağız. Cezayir’den, Tunus’a, Lübnan’dan Atina’ya, İspanya’dan Fransa’ya uzanan rengarenk danslarla, dünyaca ünlü sanatkarların müziklerine eşlik edeceğiz. Biz kültürlerin buluşmasına, tüm dünyanın Çeşme’yi tanımasına, sevgiye ve barışa hizmet etmeye devam edeceğiz. Çeşme’mize beğenilen geldiniz. Şenliğimize güzel geldiniz.”

 

Enrico Macias harika performansı ile büyüledi

Festivalin birinci söyleşisi ise tarihi Aya Haralambos Kilisesi’nde yapıldı. İzmir Akdeniz Akademisi Genel Koordinatörü Y. Mimar Çiçek Ş. Tezer ve İzmir Akdeniz Akademisi Şura Üyesi ve yayıncı Raşit Çavaş, “İzmir’i Akdeniz ile çoğaltmak” bahisli bir söyleşi gerçekleştirildi. Şenliğin birinci gün aktiflikleri, Çeşme Amfi Tiyatro’da gerçekleşen Enrico Macias konseri ile sona erdi. Akdeniz kültürünün ve geleneklerinin tüm renklerini müziğinde yaşatan dünyaca ünlü, Cezayir asıllı Fransız sanatçı Enrico Macias’ın mükemmel performansı, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen