Per. May 9th, 2024

Birbirinden bedelli muharrirlerin yer aldığı Lüleburgaz Belediyesi 1. Kitap ve Edebiyat Günleri LYSA’da başladı. 1 Ekim’e kadar devam edecek fuarda 30 yayınevi ve muharrir edebiyatseverlerle buluşacak. 

Lüleburgaz Belediyesi’nin 1. Kitap ve Edebiyat Günleri, Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi’nde (LYSA) başladı. 

1. Kitap ve Edebiyat Günleri kapsamında LYSA Çok Hedefli Salon’da birbirinden pahalı muharrirlerin yapıtlarının yer aldığı stantlar açıldı. 

ONUR KONUĞU ŞÜKRÜ ERBAŞ’TI 

1. Kitap ve Edebiyat Günleri’nin resmi açılışı 22 Eylül’de saat 16:00’da gerçekleştirildi. 

Açılışa Lüleburgaz Belediye Lider Vekili Ali Aydemir, Onur Konuğu şair ve müellif Şükrü Erbaş, Lüleburgaz İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Cihan Fazilet, Belediye Lider Yardımcıları Leyla Güncer ve Gökhan Kaya Atay ile çok sayıda edebiyatsever katıldı. 

Kurdele kesilmesinin akabinde ziyaretçiler, yayınevlerinin stantlarını gezerek kitapları inceleme fırsatı buldu. 

ERBAŞ: “YÜREKTEN KUTLUYORUM” 

1. Kitap ve Edebiyat Günleri’nin Onur Konuğu Şükrü Erbaş, resmi açılışın akabinde Lüleburgaz Belediye Lider Vekili Ali Aydemir, Lüleburgaz İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Cihan Fazilet, Belediye Lider Yardımcıları Leyla Güncer ve Gökhan Kaya Atay ile stantları ziyaret etti. 

Atmosferden çok etkilendiğini belirten Erbaş; “Kitap fuarından evvel bu yeri kim düşünüp yaptıysa yürekten kutluyorum. Son derece çağdaş ve düzgün bir yapı. Kalıcı olsun, kurumsallaşsın, otursun, şahıslarla hudutlu bir aktiflik olmasın. Ben yaşarsam 10 yıl sonra, 20 yıl sonra tekrar görüşelim” diye konuştu. 

Erbaş daha sonra LYSA Kerim Budak Çal Salonu’nda okuyucularıyla bir ortaya geldi. 

Lise yıllarından günümüze uzanan müelliflik seyahatini anlatan Erbaş,  şiir üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. 

Dinleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Erbaş’a Lüleburgaz Belediye Lider Vekili Ali Aydemir söyleşinin sonunda çiçek takdim etti. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen