Sal. May 21st, 2024

Chopard, yıllarca en ünlü kadınların boyunlarını mücevherleriyle süsledikten sonra, kırmızı halı için tasarımlardan oluşan bir couture giyim serisi sunacağını duyurdu.

Chopard’ın başkan yardımcısı ve sanat yönetmeni Caroline Scheufele, 50 görünümden oluşacak serinin arkasındaki fikir kişisi. Marka, tasarımları Cannes Film Festivali sırasında bir podyum gösterisi ile sunacak. “Caroline’s Couture” adı verilen koleksiyon, takıları tamamlaması amaçlanan silüetlerle tasarlandı.

Scheufele, modacılardan oluşan bir ekiple çalışarak koleksiyonun geliştirilmesine öncülük etti. Parçaların zaman içinde koordine edilmesi ve birlikte çalışması amaçlanıyor. Scheufele, couture lansmanı için ilham kaynağı olarak koleksiyonluk, ömür boyu kullanılacak ve sonraki nesle aktarılacak mücevher ilkelerini kullandığını söyledi.

Koleksiyon ayrıca sürdürülebilirlik göz önünde bulundurularak tasarlandı. Scheufele, modası bir sezondan fazla sürecek klasik şekilleri tercih etti ve temel parçalar birden fazla sezon için sipariş üzerine mevcut olacak.

Evin sosyal ve çevresel taahhütlerinin bir parçası olarak çizgi, Hindistan’daki el işleme zanaatının korunmasına adanmış kar amacı gütmeyen bir eğitim merkezi olan Kalhath Enstitüsünde işleniyor.

Marka, bu koleksiyon ile lüks seviyede de söz konusu olan fast fashion kavramına karşı bir duruş sergilediğini söylüyor. “Moda endüstrisinin ilkeleri, moda evleri tarafından yılda dört ila 10 kez sunulan koleksiyonların ritmi nedeniyle sistematik olarak programlı eskimeye mahkum kıyafetlerin üretilmesini gerektirirken, Caroline Scheufele takı için kullanılan tekniğin aynısını benimsiyor.” şirket bir açıklamada söyledi.

Kumaşlar, özellikle şifon, tafta, düşes saten, ipek ve dantel olmak üzere tercih edilmiş. Jakarlar ve boncuk işlemeler de koleksiyonun dikkat çeken detayları arasında…

“Caroline’s Couture” koleksiyonu salı günü Cannes’da görücüye çıkacak.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen