Sal. Nis 30th, 2024


İnegöl Belediyesi, 26 Eylül’de idrak edilecek Mevlid Kandili nedeniyle 24 Eylül Pazar günü çocuklara özel “Mevlid-i Nebi Çocuk Programı” düzenleyecek. Mevlid Kandili, gün uzunluğu çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

İnegöl Belediyesi, bu yıl Mevlid Kandili kapsamında çocuklar için de özel bir hazırlık içerisinde. 26 Eylül Salı akşamı idrak edilecek Mevlid Kandili öncesi, 24 Eylül Pazar günü çocuklara özel “Mevlid-i Nebi Çocuk Programı” düzenlenecek. TRT Çocuk programcısı Hüseyin Goncagül de sevilen çocuk ilahileri ile aktiflikte yer alacak.

YARIŞMALAR, ŞOVLAR, İLAHİLER…

“O çocukları çok severdi… Çocuklar da onu çok severdi…” sloganıyla düzenlenecek aktiflik, Pazar günü saat 13.30-16.30 ortasında Atatürk Anıtı gerisinde bulunan yeşil alanda gerçekleştirilecek. Mevlid-i Nebi Çocuk Programı kapsamında; TRT Çocuk programcısı Hüseyin Goncagül’ün sunumuyla sevilen çocuk ilahileri, Karagöz-Hacivat şovları, Nasrettin Hoca şovları, çocuk oyun alanları, ödüllü soru-cevap müsabakaları ve ikramlar olacak.

BAŞKAN TABAN’DAN DAVET

Belediye Lideri Alper Taban, yapılacak aktifliğe ait bir açıklama yaparak tüm ilçe halkını, bilhassa çocukları programa beklediklerini söyledi. Mevlid Kandilinin Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in doğduğu gece olarak eda edildiğini kaydeden Lider Taban, “Bizler bu özel gün kapsamında her yıl klasik kandil aktiflikleri gerçekleştiriyoruz. Lakin bu yıl çocuklarımız nezdinde de bir program icra etmek istedik. Bu fikirle Kültür ve Toplumsal İşler Müdürlüğümüz ile Basın Yayın ve Halkla Alakalar Müdürlüğümüz iş birliğinde bir dizi aktifliklerin yer aldığı hoş bir program hazırladık. Ben 24 Eylül Pazar günü 13.30 itibariyle tüm çocuklarımızı, ilçe halkımızı bu manalı tertibe davet beklediğimizi söz etmek istiyorum. Şimdiden Mevlid Kandilimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

KANDİL GECESİ HELVA GELENEĞİ DEVAM EDECEK

Öte yandan, İnegöl Belediyesi 26 Eylül Salı Mevlid Kandili Gecesi kandil programları geleneğini de sürdürecek. Salı akşamı yatsı namazı öncesi OSB mescidinde kasideler ve Kuran-ı Kerim tilavetleri okunacak. Akabinde namaz çıkışı helva ikramı yapılacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen