Cum. May 17th, 2024

Apple Vision Pro, WWDC 2023 açılış konuşması sırasında tanıtıldığında pek çok kişiyi hayrete düşürmeyi başardı. Bu cihaz, temel olarak eğlence ve üretkenliğe odaklanırken, önceki raporlar Apple’ın daha da fazla özelliğe odaklanacağını söylüyordu. Başka bir deyişle şirket Apple, Vision Pro’yu tanıtırken daha önce planladığı bazı özellikleri çıkartmış.

The Information’dan Wayne Ma, Apple’ın sunmayı planladığı ancak daha sonra donanım veya yazılım sınırlamaları nedeniyle rafa kaldırılan işlevler hakkında bir yazı paylaştı. Örneğin, Fitness bölümünde meditasyon ve farkındalık seanslarından daha fazlası olabilirdi, ancak “hantal harici pil paketi ve öne bakan cam ekran, mobilya veya duvar çarpmasına dayanamayacak kadar kırılgan olabileceği” için bunlardan vazgeçildi. Yine de Ma, “bazı çalışanların kulaklıkla egzersiz yapmak için Nike gibi markalarla işbirliklerini incelediğini, diğerlerinin ise terli, yüksek yoğunluklu egzersizler için daha uygun olan yüz yastıklarını araştırdığını” bildirdi.

Bu ortaklıklar ve yeni çalışmalar, ürünün ilk nesliyle beraber sunulmasa da, Apple’ın geliştirme sürecinde izlediği yolları görmenin ilginç olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Oyun alanında Apple Vision Pro’nun 100’den fazla Apple Arcade oyunu içermesi bekleniyor, ancak el takibine güvenmek genel olarak oyuncular için bir sorun olabilir. Yayın, Apple’ın ev sahipliğini yaptığı bir Slack görüşmesi sırasında, bir mühendisin “El takibi, hareketleri gerçekleştirmek, görsel geri bildirim sağlamak ve bazı daha ince etkileşimli görevler için harika olsa da, oyun oynamak için çok önemli olan çok hassas etkileşimler gerektiren görevler için en iyi seçim değildi” dediğini belirtiyor.

Vazgeçilen diğer planların arasında, Mac uygulamalarını 3 boyutlu bir alanda çalıştıran Vision Pro bulunuyordu. Wayne Ma’nın yazdığına göre: “[Mühendisler], insanlara Mac uygulamalarını o pencereli ekrandan bir kullanıcının 3B alanına sürükleme yeteneği vermeyi, temel olarak Mac yazılımlarını Vision Pro’da çalıştırmayı incelemişti. Ancak, Apple bu özelliği erkenden kaldırdı çünkü Vision Pro’nun işletim sistemi VisionOS, zaten Mac işletim sisteminin inceltilmiş bir sürümü olan iOS’u temel almasından dolayı yeterince yetenekli değildi.

İlginç bir şekilde, Apple’ın kendi Mac uygulamalarını vermek yerine Mac ekranını Vision Pro ile genişletmeye karar vermesinin sebebi de bu durum gibi gözüküyor.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen