Sal. May 7th, 2024

Apple’ın büyük rakipleri, uzun yıllardır reklam kampanyalarıyla iPhone’a sataşıyor. Sonuçta, Apple’ın dünyadaki en büyük telefon üreticisi olmasının bir nedeni var, şirket piyasaya yön veren telefonlar üretiyor.

Öte yandan, iPhone mükemmel değil ve yeni modeli bile diğer amiral gemisi cihazların bazı özellikleriyle boy ölçüşemiyor. İşte Google da, bu eksikliklerden yararlanarak, herhangi bir çirkin ithamda bulunmadan iPhone’u alaya alan, gerçekten komik bir reklam kampanyası oluşturdu.

Çarşamba günü Google, #BestPhonesForever kampanyasını duyurduğu beş reklam filmini YouTube’da paylaştı. Reklamların her birinde, bir iPhone ve bir Pixel’in, Pixel telefonun bir özelliğini veya kabiliyetini vurgulayan bir konuşma yaptığını görüyoruz.

İlk reklam, iPhone’un gelişimini düz bir çizgide sürdürmesine karşın Pixel’in sürekli olarak yeni yetenekler kazanmasına odaklanıyor:

İkinci reklam Pixel’in astrofotoğraf modunu iPhone’un Gece modu ile karşılaştırıyor:

Üçüncü reklamda, iPhone halka açık Wi-Fi ağındaki bilgisayar korsanlarından korkuyor ve bu da Pixel’in kendi VPN’i ile birlikte geldiğine dikkat çekiyor:

Dördüncü reklam ise Pixel’in diğer Qi sertifikalı telefonları kablosuz olarak şarj edebilmesiyle ilgili:

Son olarak, iPhone bir Pixel Fold ile tanışıyor ve katlanabilir bir telefon ihtimali karşısında bayılıyor:

İster bir iPhone tutkunu, ister bir Google Pixel hayranı olun, bu reklamların iyi niyetli eğlencesini takdir etmek lazım. Ürününüzü var olan en popüler telefonla kasıtlı olarak karşılaştırmak ince bir çizgide yürümek demek, ancak Google bu kampanyada kusursuz bir üslup tutturmayı başarmış.

Tabii ki bu reklamlar, herkesi iPhone’dan Pixel’e geçmeye ikna etmek için yeterli değil, ancak son zamanlarda televizyonlarda gördüğümüz Apple reklamlarından çok daha eğlenceli oldukları da kesin.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen