Cum. May 3rd, 2024


Osmangazi Belediyesi, kaçak yapılaşma ile gayrette rotasını Uludağ’a çevirirken, ovadaki kontrollerini de aralıksız sürdürüyor. Yaz ayları müddetince Bursa Ovası üzerine müsaadesiz olarak inşa edildiği tespit edilen depo, fabrika ve konut üzere onlarca yapıyı yıkarak, tarım topraklarını kaçak yapılaşmaya kurban etmeyen Osmangazi Belediyesi, Dereçavuş Mahallesi’nde ruhsatsız olduğu belirlenen bir depoyu daha yıktı. 

Osmangazi Belediyesi, verimli tarım yerlerinin sanayi ve konut alanına dönmemesi için kaçak yapılaşmaya karşı adeta savaş veriyor. Bilhassa endüstrinin gelişmesi ile birlikte kentlere hakikat yaşanan göçlerin tesiriyle ortaya çıkan ve Bursa’nın kanayan yarası haline dönüşen çarpık yapılaşmanın önüne geçmek ismine kararlı çabasını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Dereçavuş Mahallesi’nde tarım yeri üzerine müsaadesiz olarak inşa edildiği belirlenen depoyu yıktı. 

Yürürlükteki kanunlar çerçevesinde hareket eden Yapı Denetim Müdürlüğü grupları, ruhsatsız deponun yıkımı için sabah erken saatlerde bölgeye gitti. Geniş güvenlik tedbirleri altında gerçekleştirilen yıkımda, kaçak depo iş makinesi ile yerle bir edildi. Bunun üzere onlarca kaçak yapıyı yıkarak tarım topraklarını muhafaza altına alan Osmangazi Belediyesi’nin çalışmaları ilçede tarım ve etraf şuurunun öne çıkarılması ismine büyük bir adım olarak bedellendiriliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen