Cts. May 4th, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediye Lideri Tahir Büyükakın, Türkiye’yi milletlerarası yarışlarda temsil edecek birinci engelli bayan ralli pilotu Kübra Denizci’yi makamında konuk etti. Tekerlekli sandalyesinden inerek direksiyon başına geçen ve her fırsatta pürüzleri aşan Denizci, motor sporlarının çocukluk yıllarından bu yana en büyük hayali olduğunu söyleyerek, Lider Büyükakın’a bugüne kadar verdiği takviyelerden ötürü teşekkür etti.

 

“İNANILMAZ İŞLERİ BAŞARDIN”

Dünyada ve Türkiye’de motor sporlarında çok az sayıda bayan pilot bulunuyor. Kübra Denizci de bunlardan biri. Denizci ve eşi Ahmet Keskin’i makamında konuk eden Lider Büyükakın, “İnanılmaz işleri başardın. Azim ve kararlılıkla inandığını gerçekleştirdin. Tebrik ediyorum. Sizlere olan takviyemizi sürdürmeye devam edeceğiniz. İnşallah memleketler arası alanda da ülkemizi en hoş halde temsil edeceksiniz” tabirlerini kullandı.

 

“YILLARIN EMEĞİNİ ALMAK ÇOK HOŞ BİR DUYGU”

Başkan Büyükakın’ın dayanağını daima hissettiğini lisana getiren Denizci de “Dünyada iki bireyiz; biri ben oburu ise Memleketler arası Araba Sporları Federasyonu’nun (FIA) Engelliler Komitesi Lideri Nathalie McGloin. Kendisi şu an etkin bir formda yarışmıyor. Yılların emeğini almak çok hoş bir his. Bize dayanak olan herkese bilhassa Tahir Liderimize çok teşekkür ediyorum” dedi. Bir eli direksiyonda, başka eli gaz ve frende olacak biçimde ralli yarışlarında kupalar alan Denizci, engellilere ve bayanlara ilham olmayı sürdürüyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen