Cts. May 4th, 2024

Gizlilik temalı arama motoru DuckDuckGo, Ekim 2022’de yeni bir web tarayıcısı yayımladı. Ancak bu tarayıcı yalnızca Mac bilgisayarlarda kullanılabiliyordu. Ama artık, DuckDuckGo tarayıcısı nihayet açık beta sürümünde Windows kullanıcıları tarafından da kullanılabiliyor.

DuckDuckGo, bir blog gönderisi aracılığıyla, web tarayıcısındaki gizlilik temalı özelliklerin çoğunu tanıttı. Tarayıcı, kullanıcıların YouTube videolarını reklamsız izlemesine olanak tanıyan ve aynı zamanda kullanıcıların videoları izlemesine ve bunların Google’ın şirketinden gelecek video önerilerini etkilemesine izin vermeyen Duck Player’ı içeriyor.

Yeni web tarayıcısındaki diğer gizlilik özellikleri arasında, gerçek e-posta adresinizi gizleyerek çevrimiçi hizmetlere kaydolmak istiyorsanız @duck.com etki alanını kullanma imkanı ve en son göz atma verilerinizi hızla silen Ateş (Fire) Düğmesi bulunuyor.

DuckDuckGo Windows tarayıcısı, yalnızca tüm parolalarınızla ilgilenmekle kalmayıp, kullanmak isteyebileceğiniz herhangi bir yeni çevrimiçi hizmet için güçlü parolalar önerebilen bir parola yönetimi özelliğine de sahip. Beklenilebileceği gibi bir reklam engelleyiciye de sahip ve diğer üçüncü taraf reklam engelleyicilerle reklamlar kaldırıldığında web sayfalarında oluşabilen boşlukları bile kaldırabiliyor

Blog yazısında şöyle deniliyor: “Windows için DuckDuckGo; gizliliğiniz, güvenliğiniz ve kullanım kolaylığınız düşünülerek tasarlanmıştır. Başka herhangi bir tarayıcı kodunun ‘dalı’ değildir, sekme ve yer imi yönetiminden yeni sekme sayfamıza ve şifre yöneticimize kadar tüm kod kendi mühendislerimiz tarafından yazılmıştır. Web sayfası oluşturma için tarayıcı, temel işletim sistemi oluşturma API’sini kullanır. (Bu durumda, altındaki Blink işleme motorunu kullanan bir Windows WebView2 çağrısıdır.)

DuckDuckGo, daha önce sunulan Mac sürümüyle özellik eşliğine ulaşmak amacıyla önümüzdeki aylarda Windows web tarayıcısına daha fazla özellik ekleyeceğini de belirtiyor. Güncellemelerle sunulacak özelliklerin arasında, Bağlantı İzleme Koruması ve Yönlendiren İzleme Koruması gibi daha da fazla gizlilik özelliği bulunuyor.

Tarayıcıyı DuckDuckGo’nun sitesinden indirebilirsiniz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen