Paz. May 19th, 2024

Başvurular Başladı… Son Müracaat Tarihi 28 Şubat.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Şenliği TEKNOFEST, 5.yılında büyük bir coşku ve heyecanla TEKNOFEST 2022’ye hazırlanıyor. Rotasını Karadeniz’e çeviren TEKNOFEST, her yıl yüzbinlerce gencin müracaatta bulunduğu ve Türkiye’nin en büyük para ödüllü Teknoloji Müsabakalarını bu yıl 39 ana yarışma-97 farklı kategori olarak düzenliyor. Ulusal Teknoloji Atağı ateşiyle yanan meşaleyi teknoloji ve bilimle buluşturacak gençler için müsabaka müracaatları açılırken, görkemli şenlikte yer almak ve teknoloji yarışlarında kıyasıya gayret etmek isteyenler için son müracaat tarihi 28 Şubat olarak belirtiliyor. Müsabakalara müracaatlar www.teknofest.org web sitesi üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştiriliyor.

Dünyanın En Büyük Şenliğinden 6 milyon TL Para Ödülü

Türkiye’nin dört bir yanında bilim ve teknolojiyi rehber edinmiş, geleceğin teknolojilerini üreten gençleri bir ortaya getiren TEKNOFEST, tekrar gençlerin gücüyle büyümeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin 81 vilayetinden ve 111 ülkeden 44.912 ekip ile 200 binden fazla gencin müracaatta bulunduğu ve müracaatlar ortasından 13 bin finalistin belirlendiği yarışlarda 12 milyon TL gereç dayanağının yanı sıra toplamda 5 milyon TL ödül verildi.

Teknolojinin gelişimine paralel olarak her yıl bir evvelki yıla nazaran daha fazla yarış kategorisinin açıldığı, kendini daima yenileyen ve Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji müsabakaları bu yıl ise 39 ana yarışma-97 farklı kategoride düzenleniyor. Roketten Otonom Sistemlere, Tarımdan Su Altı Sistemlerine, İnsansız Hava Araçlarından Yapay Zekâya kadar teknolojinin her alanında düzenlenen müsabakalar, dünyanın en büyük Teknoloji Yarışları TEKNOFEST’te gerçekleştiriliyor. 2021 yılından farklı olarak bu yıl Hyperloop Geliştirme Yarışı, Dikey İnişli Roket Yarışı, Manisiz Hayat Teknolojileri Müsabakası ve Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri Yarışları birinci kere düzenleniyor.

Birbirinden farklı kategorilerde düzenlenen müsabakalar; ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve üzeri düzey ile mezun düzeyi dahil tüm gençlerimizin iştirakine açık. Gençlerin ulusal teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine takviye olmak için ön eleme kademesini geçen gruplara bu yıl da gereç takviyesi sağlanırken, TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan ekiplere 6 Milyon TL’nin üzerinde ödül verilecek.

TEKNOFEST, Ulusal Çabanın Başladığı Kent Samsun’da…

Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST, Teknoloji Müsabakalarına katılan gençlere hem ferdî hem de mesleksel marifetlerini geliştirmeleri için de pek çok imkân sunuyor. Müsabakalara katılan gençler Türkiye’nin önde gelen teknoloji firmalarına düzenlenen teknik seyahatlere katılma ve alanında uzman bireylerle tanışarak network kazanma fırsatı yakalıyor. Projelerini hayata geçirebilmeleri için materyal dayanağının yanı sıra finalistlere eğitim kampı, ulaşım ve konaklama takviyesi de sağlanıyor. Türkiye’nin önde gelen teknoloji kurumlarında staj yapma imkânı da sunan TEKNOFEST, gençlere parlak bir geleceğin kapılarını açıyor.

Türkiye Teknoloji Kadrosu Vakfı ve T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerin dayanaklarıyla düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali bu yıl 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri ortasında millî gayretin başladığı şehir Samsun’da, Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenecek. Samsun merkezli olarak Karadeniz’de gerçekleşecek olan TEKNOFEST 2022 heyecanına ortak olmak için birbirinden farklı teknoloji müsabakalarına https://teknofest.org/tr/competitions/ adresini ziyaret ederek başvurabilirsiniz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen