Per. May 2nd, 2024

Warner Bros. merakla beklenen destansı bilimkurgu filminin devamı ‘Dune: Part 2’nin ilk resmi fragmanını yayınladı.

2021 yapımı Dune filminde Paul Atreides (Timothée Chalamet), kötü güçlerin çatışmasında ailesinin ve insanların geleceğini güvence altına almak için evrenin en tehlikeli ve en kumlu gezegeni olan Arrakis’e gitmişti. Frank Herbert’in romanından uyarlanan Denis Villeneuve draması, 10 Akademi Ödülü’ne aday gösterildi ve altı ödül kazandı.

Devam filminde, Atreides ailesini yok edenlere intikam almak için Chani (Zendaya) ve Fremenlerle bir araya geliyor ve evrenin kaderiyle birlikte aşk hayatını da dengelemesi gerekmektedir. Fragmanda, Paul’un Arrakis çöllerinde devasa bir kum solucanının üzerinde koştuğu görülürken, Chani ve Fremenler de onu alkışlarla destekliyor. Ayrıca, Stellan Skarsgard’ın Baron Harkonnen’in yeğeni Feyd Rautha Harkonnen; Christopher Walken’ın İmparator Shaddam IV’ün kızı Prenses Irulen olarak Florence Pugh’un yer aldığı ilk görüntüler de var. Fragman, Fremen’in mistik baharat ilacını tüketerek mavi gözlere sahip olan Paul’un, devasa bir ordunun komutasını aldığı yaklaşan bir savaşı da ima ediyor.

Chalamet geçen hafta ‘Dune: Part 2’nin ilk kez katılımcılara tanıtıldığı CinemaCon’da “İlk filmde, Paul Atreides bir öğrenci… Paul Atreides’in burada gerçekten bir lider olduğunu görüyoruz” dedi.

“Dune: Part 2” aynı zamanda yeni katılan oyuncuları da tanıtıyor: bir Bene Gesserit üyesi olan Leydi Margot olarak Léa Seydoux, bir Fremen savaşçısı olan Souheila Yacoub ve Tim Blake Nelson karşımıza çıkıyor. Chalamet ve Zendaya ile birlikte geri dönen oyuncular arasında Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling ve Stephen McKinley Henderson yer alıyor. Villeneuve devam filmini yönetti ve Jon Spaihts ile birlikte senaryosunu yazdı.

“Dune: Part 2”, 3 Kasım’da sinemalarda olacak. Fragmanı buradan izleyebilirsiniz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen