Çar. Eyl 18th, 2024

Elazığ Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, kaldığı cemaat yurdunda ömrüne son verdi.

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Kara olay öncesi çektiği ve toplumsal medyada yayılan görüntüde mecburî olarak kaldığı cemaat yurdunda yaşadıklarını anlatıyor ve bu zarurî din dayatmasının tüm yaşama sevincini aldığını söz ediyor.

TKG: Enes bu karanlık çukura nizamın tamamının elleriyle itilmiştir

Konuyla ilgili toplumsal medya hesabından açıklama yapan Türkiye Komünist Partisi Gençlik Örgütü ‘Cemaat yurtları, dinci gericiliğin gençlerin hayatını karartmak için kazdığı bir çukurdur. Enes intihar etmemiştir, Enes bu karanlık çukura sistemin tamamının elleriyle itilmiştir’ açıklamsında bulundu.

TKG açıklamasında şu sözleri kullandı:

Cemaat yurtları, dinci gericiliğin gençlerin hayatını karartmak için kazdığı bir çukurdur. Enes intihar etmemiştir, Enes bu karanlık çukura tertibin tamamının elleriyle itilmiştir. Öfkeyle izlediğimiz son görüntüsünde ise failleri anlatıyor: Gericilik, geleceksizlik, ümitsizlik…

Ülkemizde bu kaidelerde yaşayan milyonlarca genç var. Ve zıddından, bu kurallar sayesinde zenginleşen, gericiliğin sırtını sıvazlayan sadece bir avuç sömürücü.

İşsizlikle, dincilikle hayatlarımızı tehdit edenler onlar. Öyleyse biz de karşılarına örgütlü olarak dikileceğiz!

Cemaat yurtları derhal kapatılmalıdır.

Tüm öğrenciler için yurtlar devlet tarafından fiyatsız olarak sağlanmalıdır.

AKP iktidarına sesleniyoruz: Biz gençlerin geleceğini, umutlarını çalamayacaksınız.

Ülkemizi gençlerin değil sizin terk edeceğiniz günler için ayağa kalkıyoruz!”

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan da Enes’in intiharı ile ilgili twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı ve şu tabirleri kullandı:

Enes’in intiharı, buzdağının yalnızca görünen kısmı. Artık tıpkı “erkekler de öldürülüyor” dedikleri üzere, “intihar her yerde var” diyecekler. Tam demagoji. Tarikatlar din zırhıyla korunup hiçbir kontrole tâbi olmayan oluşumlar. Yasal tabanları yok lakin her çeşit takviyesi alıyorlar.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen