Sal. Nis 30th, 2024


Yıllık bileşik %26 büyüme oranıyla süratle gelişen espor pazarında faaliyet gösteren Scoutli, fonbulucu üzerinden hisseye dayalı kitle fonlama kampanyasını başlattı. Espor gruplarının ve koç gruplarının scouting, data tahlili, grup idare süreçlerini optimize etmek maksadıyla 2022 yılında kurulan şirket, geçtiğimiz ay çıktığı köprü çeşitte 26,93 milyon TL değerleme üzerinden 800 bin TL yatırım almış ve toplam yatırım meblağını 100 bin dolar düzeyine çıkarmıştı. Teşebbüs şirketinin 25 Kasım’a kadar sürecek yeni cinsteki gayesi, şirket hisselerinin %14’ünün arzıyla 4 milyon TL fon toplamak. 

Yarattığı 40 farklı data noktasına dayanan oyuncu kıymetlendirme algoritması ile grupların scouting süreçlerini standardize eden ve oyuncuların kolay biçimde keşfedilmesini sağlayan yazılım şirketi Scoutli, kitle fonlama cinsine çıktı. Hindistan, Avustralya, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri, Fas, Almanya, İspanya, İngiltere, Meksika, Amerika ve Kanada olmak üzere 11 ülkeden aboneleri bulunan; 13 ülkeden 55’in üzerinde oyuncuyu temsil eden teşebbüs, fonbulucu platformundaki çeşitte şirket hisselerinin %14’ünün yatırımcılara arzıyla 4 milyon TL fon talep ediyor. Kuruluşundan bu yana üç yatırım cinsinde toplamda 100 bin dolar yatırım almayı başaran Scoutli’nin maksadı, kısa vadede küresel operasyonlarını güçlendirmek ve uzun vadede 200 milyon dolar değerlemeye ulaşarak  dünyanın en büyük espor topluluğunu inşa etmek.

Yatırım çeşidinin başarılı bir halde tamamlanması halinde birinci olarak ABD ve Dubai açılımını gerçekleştirecek olan teşebbüs şirketi, cinsin başlama tarihi olan 26 Eylül 2023 Salı günü saat 10.00 prestiji ile 20 iş günü içerisinde EFT yahut kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %10 fazladan hisse verecek. Dağıtılacak bedelsiz hisseler tüm ortakların paylarından oransal olarak dağıtılacakken, şirketten gelen bilgiye nazaran bilançoda sermaye yedekleri kaleminde bulunan toplam 2 milyon 131 bin 216 TL, yatırım tipi sonunda toplanan fon ile birlikte 61 bin 206 TL’lik mevcut sermayeye ek edilecek.  

Scoutli oyuncu, ekip ve maç tahlilleri pazardaki en geniş data tabanlarından 

Scoutli’nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Kurucu ve CEO Yücel Arda Bayram, “Büyüyen bir pazar olan esporda her yıl binlerce yeni oyuncu mesleğine başlıyor fakat standardize edilmiş bir oyuncu keşfetme süreci olmaması sebebiyle bu oyuncuların büyük çoğunluğu mesleklerini profesyonel düzeye taşıyamıyor. Yarattığımız 40 farklı bilgi noktasına dayanan oyuncu kıymetlendirme algoritması ile grupların scouting süreçlerini standardize ediyor ve oyuncuların kolay biçimde keşfedilmesini sağlıyoruz. Topladığımız yüz binlerce maçlık data ile birlikte gruplara ve koç gruplarına, bütün data tahlili süreçlerini yönetebilecekleri bir platform sunuyoruz. Gruplar hazırlık maçlarının yapay zeka ile tahlil edilmesinden ısı haritalarına, oyuncuların ve grupların meslek bilgilerine, maç içindeki spesifik performanslarına kadar çeşitli bilgilere saniyeler içerisinde kolay kolay ulaşabiliyor. Geliştirdiğimiz Computer Vision ve Yapay Zeka takviyeli araç ile 4 saatlik maç tahlili müddetlerini 20 dakika bandına indirebiliyor ve vakitten da önemli bir tasarruf sağlıyoruz. Elimizde bulundurduğumuz oyuncu, grup ve maç dataları, mevcut pazardaki en geniş data tabanlarından biri konumunda” dedi. 

Hedefleri hakkında da konuşan Bayram, “Hali hazırda geliştirdiğimiz ve kullanıma sunduğumuz yapay zeka dayanaklı maç tahlil aracımızla birlikte, gelecekte bu maç datalarını de kullanarak çok daha kapsamlı bir yapay zeka aracı geliştirmeyi istiyoruz. 2028 sonuna kadar dünyadaki espor gruplarının %75’i tarafından etkin kullanılır pozisyona gelmek, pazarda en yüksek market hissesine sahip bilgi tahlili şirketi pozisyonuna ulaşmak ve 200 milyon dolar şirket değerlemesini yakalayarak dünyanca kabul gören bir espor topluluğu oluşturmak için tüm uğraşımızla çalışmaktayız” tabirlerini kullandı. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen