Çar. May 1st, 2024


Gemlik Kitap Limanı’nda edebiyat dünyasında kıymetli yeri olan birçok muharrir, şair ve gazeteci kitapseverlerle buluştu.
 

Gemlik Kitap Limanı ismiyle gerçekleştirilen fuar, bu yıl 16 – 24 Eylül tarihleri ortasında, Gemlik İskele Meydanı’nda gerçekleşti. Fuarın birinci gününden itibaren birbirinden kıymetli konuklar yer alırken ziyaretçiler ağır ilgi gösterdi.
Gemlik Kitap Limanı’nda, debiyatın güçlü kalemlerinden, Türkiye’nin farklı kentlerini ve kültürlerini kitaplarına mevzu edinen Kemal Varol söyleşisi gerçekleşti. Şiir ve roman çeşidinde birçok kitapları olan Varol’un Aşıklar Bayramı’ isimli romanı sinema sinemasına uyarlandığı devir ilgiyle izlenmişti. 
 

Fuarda okurlarıyla buluşan Varol, “Aslında edebiyatta ve romanda benim yaptığım şey, bir çeşit tanıklık edebiyatıdır. Kimi müellifler edebiyatın kendisin doğan nedenlerle anlatmayı ve yazmayı tercih ederler. Ben bir grup politik tasalarımı, kederlerimi, düşüncelerimi ve ülkeye dair dertlerimi, problemleri, sıkıntıları edebiyata nasıl taşıyabilirim derdindeyim’ halinde konuşarak yapmış olduğu edebiyatı anlattı.
 

 

“Setbaşı’nı hiç görmeden romanımda yazdım”
Bursa’nın Setbaşı semti de yaşan yaşlı bir Rum adamı mevzu edindiği kitabında Setbaşı’nı hiç görmeden yazdığına değinen muharrir Kemal Varol konuşmasının devamında, “Bu basamakta Bursa’nın tarihini, bir vakitler cümbüşün ve ticaretin merkezi olan Setbaşı’nı da araştırmak gereği duyuyorsunuz. Orada aslında ne kadar hoş kıssalar olduğunu fark ediyorsunuz. Şayet edebi istikamete değinirsek benim edebi maceram bu. Tabi tanıklık edebiyatını öncelerken bir yandan da bunları öykünün dışında tutmaya çalışıyorum” tabirlerini kullandı. 
Kemal Varol söyleşinin akabinde Gemlik Kitap Limanı ziyaretçilerinin kitaplarını imzaladı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen