Per. May 30th, 2024

Genç MÜSİAD’ın Türkiye genelindeki şubelerinin geniş iştirakiyle organize ettiği 45’inci Genel Yönetim Heyeti (GİK); Samsun şubesi mesken sahipliğinde 14-16 Ocak tarihleri ortasında gerçekleştirildi. Pandemi sonrasının birinci genel yönetim konseyi olarak öne çıkan tertibe 45 şubeden, 300’e yakın kişi katıldı.

14 Ocak’ta Genç MÜSİAD Genel Lideri Furkan Akbal ve heyetinin Samsun’a gelmesiyle başlayan program, Samsun vilayet protokolü ziyaretleriyle devam etti. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’yı ziyaret eden heyet, Genç MÜSİAD’ın çalışmalarını aktardı. Samsun Büyükşehir Belediye Lideri Mustafa Demir’e ise Genç MÜSİAD’ın Samsun ve Türkiye genelinde imza attığı projeler kapsamında bilgi verildi. 45’inci Genel Yönetim Şurası (GİK) toplantısının gala yemeği ise Ömer Halisdemir Kongre ve Çok Emelli Salonu’nda ağır iştirakle gerçekleşti. Genç MÜSİAD Samsun Şubesi’nin çalışmalarını yansıtan sunumu, Genç MÜSİAD Samsun Şube Lideri Ahmet Korkmaz’ın açılış konuşması takip etti. Yaptıkları her çalışmada takım olarak birlik içerisinde çalıştıklarının altını çizen Korkmaz; Genç MÜSİAD Samsun üyelerinin, Samsun iktisadına büyük katkılar verdiğini ve gelecekte de vermeye devam edeceğini belirtti.

FURKAN AKBAL: “MİLLİ TEKNOLOJİ ATILIMINI DESTEKLEYECEĞİZ”

MÜSİAD Samsun Şube Lideri Hasan Tahsin Şengül’ün selamlama konuşmalarının akabinde ülkemizin en kıymetli doğal kaynağının, gençler olduğunun altını çizen Genç MÜSİAD Lideri Furkan Akbal, şu iletisi verdi: “Devletimiz tarafından öncülüğü yapılan ulusal teknoloji atılımını destekleyeceğiz. Bu yeniliklerin daima birlikte takipçisi olacak ve kıymetli sorumluluklar alacağız. Genç MÜSİAD’ın 2022 yılı maksatları doğrultusunda bilhassa dijital yetkinlik, farkındalık, üretim, şahsî ile kurumsal gelişim ve bedellerine bağlı gençlerin yetişmesi başlıklarına odaklanacak ve öncü çalışmalara imza atacağız.” Türkiye’de son vakitlerde ‘beyin göçü’ yaşanacağı noktasında tasalar olduğuna değinen Akbal; “Memleketler, kendi kıymetlerine sahip çıkmalı. Genç MÜSİAD olarak yetenekli gençlere katma bedelli çalışma ortamları oluşturmak için çalışmalar yapacağız” yorumunda bulundu. Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal; kıymetlerinin şuurunda olan gençliğin ehemmiyetinden ve bu noktada Genç MÜSİAD’ın aldığı rolden bahsederken; Samsun Büyükşehir Belediyesi Lideri Mustafa Demir ise Türkiye iktisadında MÜSİAD’ın kurulduğu günden bu yana hayli kıymetli bir rol aldığını, Samsun’da genç iş insanlarının yapacağı projeleri de sonuna kadar destekleyeceklerinin altını çizdi.

ÇİĞDEM KARAASLAN: “TÜRKİYE’NİN KALKINMASINDA GENÇ İŞ İNSANLARI BÜYÜK KIYMETE SAHİP”

15 Ocak’ta TÜYAP Kongre Merkezi’nde Liderler, Teşkilatlanma, Dal Heyetleri, İhracatı Geliştirme ve Üniversiteler Komite Toplantıları düzenlendi. AK Parti Genel Lider Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, program iştirakçilerini ve giriş alanında kurulan küçük fuar alanını ziyaret etti. Türkiye’nin kalkınmasında bilhassa genç iş insanlarının büyük bir ehemmiyete sahip olduğunu lisana getiren Karaaslan, programın Samsun’da düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ve teşekkürlerini Lider Furkan Akbal ve iştirakçilere iletti.

EN BAŞARILI BİRİNCİ 3 ŞUBE; ADANA, SAKARYA VE KONYA

Toplantıların akabinde Dr. Şaban Kızıldağ’ın iştirakiyle ‘Genç Ustalara Aile ve Şirket Tüyoları’ bahisli eğitim programı gerçekleşti. Akabinde Genç MÜSİAD 2021 yılı Şube Performans Kıymetlendirme sonuçları açıklandı. Yapılan değerlendirmelere nazaran 2021 yılı Türkiye genelinde; Adana şubesi en başarılı birinci şube seçilirken, Sakarya Şubesi ikinci ve Konya Şubesi ise üçüncü oldu. Programın kapanışında dereceye giren şube liderlerine Genç MÜSİAD Lideri Furkan Akbal tarafından Teşekkür plaketleri takdim edildi. 45’inci Genel Yönetim Konseyi programı, 16 Ocak’ta Samsun kent gezisiyle sona erdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen