Paz. May 19th, 2024

The Goodyear Tire & Rubber Company 2022 CES Fuarı’nda (Tüketici Elektroniği Fuarı) dalda öncü yeniliklerle, 70 sürdürülebilir gereç içeriğine sahip prototip lastiğini ve Starship teslimat robotlarına özel tasarlanmış havasız lastiğini tanıttı.

Şirket, 2030 yılına kadar 100 sürdürülebilir gereçten lastik üretme gayesine yönelik değerli bir ilerleme kaydetti.

Goodyear Global Operasyonlar Kıdemli Lider Yardımcısı ve Teknoloji Baş Sorumlusu Chris Helsel, “2020 yılında, 10 yıl içinde 100 sürdürülebilir materyallerden lastik üretmek üzere savlı bir gaye belirledik. Bu ürettiğimiz prototip, lastiklerimizde sürdürülebilir materyallerin ölçüsünü artırma kararlılığımızın heyecan verici bir göstergesi “ dedi.

70 sürdürülebilir materyalden üretilmiş lastik, dokuz farklı lastik bileşeninden oluşan 13 özel materyal içeriyor. Karbon karası, lastiklerde bileşimin güçlendirilmesi ve lastiğin ömrünün uzatılması için kullanmakta olup, çeşitli petrol eserlerinin yakılmasıyla elde ediliyor. Goodyear’ın yeni lastiği, metan, karbondioksit ve bitki kökenli yağdan üretilen üç farklı karbon karası içeriyor. Birinci değerlendirmeler, mevcut karbon karası üretim sistemlerine, bitkisel temelli üretimlere ya da atık hammadde kullanımına kıyasla karbon emisyonunun azaltıldığını ortaya koyuyor.

  • Lastiklerde soya yağı kullanımı, lastiğin kauçuk bileşiminin değişen sıcaklıklar karşısında esnekliğini müdafaasına yardımcı olan kıymetli bir Goodyear inovasyonudur. Soya yağı, Goodyear’ın petrol temelli eserleri kullanımını azaltan bitkisel temelli bir kaynaktır. Soya proteininin yaklaşık 100’ü gıda/hayvan yemi uygulamalarında kullanılırken, endüstriyel uygulamalarda kullanılmak üzere değerli ölçüde atık yağ ortaya çıkar. 
  • Yol tutuşunu artırmak ve yakıt tüketimini azaltmak için lastiklerde sıklıkla kullanılan bir öbür gereç de silisyumdur. Goodyear’ın ürettiği yeni lastik, pirinç üretiminin çoğunlukla çöp toplama tesislerine gönderilen bir yan eseri olan pirinç çeltiği külünden üretilmiş özel bir silisyum çeşidi içerir. Bu atık külden yüksek kaliteli silisyum üretilir.
  • Plastik şişelerden ve başka plastik atıklarından, polyesterin baz kimyasallarına geri döndürülmesi ve lastik üretimine uygun sanayi tipi polyester haline getirilmesiyle, polyester geri dönüşümü gerçekleştirilir.

Starship teslimat robotlarına özel tasarlanmış havasız lastik de CES Fuarı’nda

Goodyear Ventures portföyündeki şirketlerden biri olan Starship Technologies, müşterilere direkt paket, market eserleri ve besin teslimatı yapan 1.000’den fazla otonom teslimat robotu geliştirip işletiyor.

Starship’in lastik sıhhati ve bakımıyla ilgili taleplerine karşılık vermek ismine Goodyear, teslimat filosu için lastik ömrünü uzatmak ve bakım dönemlerini azaltmak üzere özel tasarlanmış havasız bir lastik geliştirdi.

Goodyear ve Starship, araç ve lastik ahengini kıymetlendirmek için Bowling Green State Üniversitesi ile saha testleri gerçekleştirdi. Bu testler sonrası birinci bilgiler, diş aşınması, frenleme ve titreşim azaltılması konusunda olumlu sonuçlar ortaya koydu.

Goodyear Havasız Lastik Programı Üst Seviye Yöneticisi Michael Rachita, husus hakkında şunları söyledi: “Özel havasız lastik altyapımızı, “mobilitenin” yeni formlarının bir kesimi haline getirmekten heyecan duyuyoruz. Mikro teslimat alanı, lastik konusunda farklı muhtaçlıklar ortaya koyuyor ve havasız lastik teknolojimiz, bakım gerektirmeyen ve sağlam bir lastik tecrübesi sağlamak ismine bu gereksinimlerin karşılanması için ülkü.”

Starship Technologies Makine Mühendisliği Yöneticisi Siim Viilup ise şu açıklamalarda bulundu: “Teslimat robotlarımız her türlü hava ve yer şartında gün içinde binlerce teslimat gerçekleştiriyor. Hizmetlerimize yönelik artan talebe ahenk sağlayabilmemiz için robotlarımızın dünyanın her yerinde aralıksız çalışmasını sağlayabilecek emniyetli lastiklere muhtaçlığımız var. Biz faaliyetlerimizi büyüttükçe, bu yeni lastiklerin güvenilirlik ve maliyet tasarrufu sağladığını görmek memnunluk verici.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen