Cts. May 18th, 2024

2050 yılına kadar net sıfır emisyonla faaliyet gösteren bir şirket olmayı hedefleyen Shell, operasyonlarını yürüttüğü tesislerinde, istasyonlarında, ofislerinde güç verimliliği sağlayan uygulamaları hayat geçirirken, bir yandan da her yıl 1 milyar dolar ayırdığı AR-GE çalışmaları ile düşük karbonlu teknolojiler üretiyor, güç verimliliği yüksek ve karbon oranı düşük eserler geliştiriyor. Shell tıpkı vakitte güç verimliliği konusunda toplumda bir şuur oluşturmaya çalışırken, tüm dünyada gençleri alternatif güç kaynakları kullanarak, daha az yakıtla daha fazla yol almayı amaçlayan araçlar tasarlayıp, üretmeleri için teşvik ediyor.

Dünyanın nüfusu ve refah seviyesi artıyor, teknoloji gelişiyor ve elbet ki güç talebi de artıyor. Bu talebi yalnızca mevcut kaynaklarla karşılamanın mümkün olmadığını vurgulayan Shell Türkiye Ülke Lideri ve Güç Verimliliği Derneği YK Üyesi Ahmet Erdem “Enerji verimliliği ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınmaya katkı sağlar. Güç verimliliği, güç tüketimi nedeniyle oluşan karbon salınımlarının azaltılması için en süratli sonuç alınabilecek alandır. Öte yandan gücünün birçoklarını ithal etmekte olan ülkemizde, küresel olarak artan güç maliyetlerinin tesiri azaltmak açısından da ehemmiyet arz etmektedir. Daha az güç tüketmek ferdî, kurumsal ve ülke iktisadı açısından hepimizin iş yapış formunun içerisinde olmalıdır. Güç verimliliği hedefiyle yapılan tüm yatırımlar, çoğunlukla süratli bir biçimde geri dönmekte ve karlı yatırımlar olmaktadır. Bu manada bireylerin, tüm kurum ve kuruluşların sorumluluk alması gerekiyor ki güç verimliliği toplumsal bir harekete dönüşmeli. Shell olarak güç verimliliği, 2050 yılına kadar net sıfır emisyon ile faaliyet gösteren bir şirket olma gayemizde son derece değerli bir yere sahip.” dedi.

Shell’in Derince’deki Madeni Yağ ve Gres Üretimi Tesisi “Enerji İdare Sistemi” sertifikası için düğmeye bastı

Her yıl 65 ülkeye ihracat yapılarak ülke iktisadına katkı sağlayan Shell Derince Madeni Yağ ve Gres Üretim Tesisi’nde elektrik, buhar, hava ve doğalgaz çizgilerinde tüketim ölçümü yapan ve uygunlaştırma alanlarını tespit etmeye yarayacak kıymetli adımlar atıldı. Şimdiden elektrik ve doğalgaz tasarrufu yapan Shell, 2023’te Güç İdare Sistemi sertifikası sahibi olmak üzere çalışmalarını süratle ilerletiyor.

Shell istasyonlarında elektrikte verimlilik

Shell istasyonlarındaki elektrik tüketiminde verimliliği sağlamak üzere işbirlikleri yürütüyor. Bilhassa elektrik tüketiminde kıymetli bir hisseye sahip klima kullanımına ağırlaşan önlemler sayesinde elektrik kullanımında 10-15’e varan oranda tasarruf yapılabiliyor. Projenin pilot çalışmaları devam ediyor.

Verimli araç kullanımı için bunlara dikkat!

Shell güçlü temizleme molekülleri içeren yeni kuşak yakıtlarıyla tüm seyahatleri daha verimli kılmayı amaçlıyor. Shell’in FuelSave Diesel ve Shell Fuelsave Kurşunsuz 95 eserleri de tam olarak bu emelle verimliliği sağlayan DYNAFLEX teknolojisi ile geliştirildi.

Yakıt tasarrufu sağlayan eserleri sunmanın yanı sıra verimli araç kullanım ipuçlarını da müşterileri ile paylaşıyor. Shell, ani frenden ve ani hızlanmalardan kaçınılmasını, aracı makul süratte ve sürate uygun viteste kullanmayı, otoyolda ise sabit bir süratte ilerlemeyi tavsiye ediyor. Verimlilik için aracın motorunun, yağının, lastik hava basıncının tertipli denetim edilmesi, uygun motor yağının kullanılması da çok değerli. Gereksiz klima kullanımı ve camların açık olması, aracın fazla yükünün bulunması da verimliliğe olumsuz tesir ediyor. Çok ağır ve ilerlemeyen bir trafikte aracın motorunun durdurulması ise bir başka değerli tavsiye.

Türk gençleri Shell Eco-marathon sayesinde Avrupa’nın en verimli aracını yaptılar

Dünyanın en uzun soluklu öğrenci inovasyon müsabakalarından biri olan Shell Eco-marathon ile Shell, geleceği tasarlayacak öğrencileri bilim, teknoloji, mühendislik alanlarına teşvik etmeyi hedefliyor, tıpkı vakitte güç teknolojileri ve alternatif güç kaynakları alanında da bilgi birikimlerinin artmasına katkı sağlıyor.

Daha az yakıtla daha fazla yol almayı amaçlayan araçlar tasarlayıp, üreten gençler Shell Eco-marathon sayesinde araçlarını test edebiliyorlar. 2005 yılından bu yana 135’in üzerinde Türk kadrosu ve 2000’e yakın Türk öğrencinin bu tecrübesi yaşadı. Türk gençleri birçok muvaffakiyete ve birinciliğe imza attı; Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin tasarladıkları ve ürettikleri ‘Barbaros’’un kent konseptli hidrojen gücü ile çalışan araç kategorisinde Avrupa’nın en verimli aracı seçilmesi bu başarılara hoş bir örnek gösterilebilir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen