Paz. Nis 28th, 2024

Chromebook’lar zor bir yıl geçirdi, özellikle de Google’ın geçen ay oyun Chromebook’u projesini rafa kaldırmasıyla birlikte… Ancak şirket, sekiz yıldan toplam 10 yıla kadar genişletilmiş Chromebook desteği sunacak olması da dahil olmak üzere bazı iyi haberlerle bu rüzgarı tersine çevirmeye karar vermiş gibi görünüyor.

9to5Google’ın haberine göre, 2021’den itibaren piyasaya sürülen tüm Chromebook’lar “platform piyasaya sürüldükten sonra” on yıl güncelleme alacak. Google ayrıca Otomatik Güncelleme Süresi (AUE) belgesini de yeni bilgileri içerecek şekilde güncelledi. Şirket, mevcut kullanıcıların otomatik güncellemeleri 10 yıla uzatmalarına izin vereceğini söylüyor.

Google ayrıca Chromebook’lara adaptif şarj özelliğini getirerek uzun bir süre boyunca genel pil sağlığının yüzde 80’de kalmasını sağlayacağını da paylaştı. Birçok yeni telefon, dizüstü bilgisayar ve tablet, her zaman yüzde 100 şarj etmeden pillerin daha uzun süre dayanmasına olanak sağladığı için uyarlanabilir şarjı benimsemeye başladı.

Uyarlanabilir şarj, güncelleme yayınlandıktan sonra tüm Chromebook’larda kullanılabilecek. Google ayrıca bir şarj limiti seçeneği de sunacağını söyledi. Son olarak, yoğun enerji gerektiren işlemleri azaltarak veya kapatarak pil ömrünü bir bütün olarak artıracak bir enerji tasarrufu seçeneği geliyor.

ChromeOS, Chromebook’un pili yüzde 20’ye ulaştığında bu yeni enerji tasarrufu özelliğini otomatik olarak açacak, ancak siz de istediğiniz gibi açıp kapatabileceksiniz. Tüm bunlar muhtemelen önümüzdeki aylarda Chromebook’lara gelecek. Ne yazık ki, şu anda kesin bir zaman çizelgesi mevcut değil.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen