Çar. May 1st, 2024


Cilt sıkılaştırma ve yüz germede kullanılan HIFU, ameliyatsız bir prosedür ve ağrısız bir tedavi hali olarak ön plana çıkıyor. Yüksek yoğunluklu ultrason gücü kullanılarak cildin kolajen üretimi artırılıyor. Cildin daha sıkı ve elastik olması sağlanıyor. Tesirini kısa müddette gösteren HIFU süreci sonrası kişi günlük hayatına devam edebiliyor. Memorial Wellness Dermatoloji Bölümü’nde Prof. Dr. Pelin Özgen, HIFU ile ameliyatsız yüz germe ve cilt gençleştirme süreci hakkında bilgi verdi. 

 

HIFU ameliyatsız yüz germe, cilt sıkılaştırma ve kırışıklıkları azaltma süreçlerinde kullanılan yenilikçi estetik bir uygulamadır. HIFU, yüksek yoğunluklu ultrason dalgalarını kullanarak derinin altındaki dokuları ısıtarak çalışır. Bu dalgalar cilt yüzeyinden geçerken ziyan vermez, lakin cilt altındaki dokularda termal (ısı) tesir yaratır. Bu ısıtma, cildin sıkı ve elastik olmasını sağlayan kolajen üretimini teşvik eder. HIFU ameliyatsız bir prosedürdür, yani cerrahi kesiler yahut dikişler gerektirmez. Bu nedenle düzgünleşme süreci daha süratlidir ve süreç sonrası oluşacak riskler daha azdır.

 

Tek seansta tesirli sonuç 

HIFU, çoklukla yüz ve boyun bölgelerinde kullanılır. Cildin sıkılaşmasını ve sarkma belirtilerinin azalmasını emeller. Yüz çizgilerini belirginleştirebilir ve cildin daha genç ve taze görünmesini sağlayabilir. HIFU sürecinin tesiri kişinin yaşına, cilt tipine ve uygulamanın yoğunluğuna bağlı olarak değişebilir. HIFU süreci çoklukla tek seanstır. Tesiri kısa müddette fark edilmeye başlanabilir. Küçük bölgelerde süreç yapmak 30 dakikadan daha az sürebilirken, yüz ve boyun üzere daha büyük bölgeler daha uzun sürebilir. HIFU süreci sonrası ekseriyetle bireyler günlük aktivitelerine çabucak dönebilirler. Bu, iş yahut günlük hayatı aksatma muhtaçlığını azaltır.

 

HIFU sürecinden sonra bunlara dikkat edin 

HIFU ile ameliyatsız cilt germe ve gençleştirme süreci sonrası dikkat edilmesi gereken kimi kıymetli noktalar bulunmaktadır. Süreç sonrası uzman tabibin önerdiği talimatlar takip edilmelidir.  

 

  • Cilt daha hassas hale gelebilir. Cilt bakımı eserleri uzman doktorun tavsiyelerine uyularak seçilmelidir. Cilt çok sıcak su yahut sert temizleyicilerle yıkanmamalıdır. 
  • Güneş kollayıcı eserler kullanarak cilt UV ışınlarından korunmalıdır. Ayrıyeten açık hava etkinliklerinde şapka yahut şemsiye üzere esirgeyici tedbirler alınmalıdır.
  • İşlem sonrası ciltte hafif kızarıklık, şişlik yahut hassasiyet görülebilir. Bu tip belirtiler çoklukla kısa müddetli ve geçicidir. Fakat çok ağrı yahut uzun periyodik rahatsızlık hissedilirse doktora başvurulmalıdır. 
  • Uygulamadan sonra makyaj yaparken dikkatli olunmalıdır. Cilt hassas olduğu için hafif ve mineral bazlı makyaj eserleri tercih edilmelidir.
  • Ağır idmanlardan yahut ağır fizikî aktivitelerden kaçınılmalıdır. Bu tıp aktiviteler, şişliği artırabilir yahut düzgünleşme sürecini geciktirebilir. 
  • Alkol ve sigara tüketiminden kaçınılmalıdır, cilt uygunlaşmasını olumsuz etkileyebilir. 
  • İlaç yahut besin destekleri uzman tabibe danışılarak kullanılmalıdır. Süreç sonrası kullanılması gereken rastgele bir ilaç yahut destek varsa, uzman tabip tarafından reçete edilmelidir.
  • Uzman doktorun belirlediği takip randevularına tertipli olarak gidilmelidir. Bu denetimlerde cildin düzgünleşme süreci kıymetlendirilerek ve gerekli tedbirler alınmaktadır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen