Cum. May 3rd, 2024

Kapak Fotoğrafı: Saint Laurent, Valentino Couture, Proenza Schouler

Puantiye deseni, gerçek ikoniktir ve bu zamansız favorinin, sofistike bir güncelleme ile yeniden dirildiğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Puantiyeler, belirgin bir şekilde geçmişi yansıtsa da, İlkbahar/Yaz 2023 sezonu için modern şekillerde ortaya çıkıyor. Hem büyük baskılı yinelemeler hem de mikro noktalar, hayalperest bir renk paletinde sanatsal dokunuşlarla modaya geri döndü.

İkonik puantiyeler, bir zamanların retro bikinilerine ve 50’ler dönemi kokteyl elbiselerine selam gönderse de; markaların baskıya yaklaşma şekillerinde yeni dokunuşlar var. Tasarımcılar, İlkbahar/Yaz 2023 podyumlarında ikonik deseni, drape, fırfır, cut-out, oversize ve pek çok trendle birlikte yeniden hayal etti.

Puantiye, cezur, zarif, klasik, ruh yükseltici veya retro olabilir

Proenza Schouler, Valentino Couture, Saint Laurent ve pek çok tasarımcı, sezonda puantiyeleri benimsedi ve kucakladı. Sevilen markalar, klasik baskının çeşitli yorumlarını cesur ya da zarif oyunlarla sundu.

Puantiye deseninin doğuşu

Puantiyeli desen, ilk olarak makinelerin eşit aralıklı noktalar üretebildiği 19. yüzyılın ortalarında yaratıldı. 20. yüzyılda, Minnie Mouse ilk defa puantiyeli olarak resmedildi.

1950’lerde Marilyn Monroe’dan Elizabeth Taylor’a kadar herkes gösterişli puantiyeli baskı stillerde görülüyordu ve 1954’te Christian Dior’un ünlü New Look’unun en çok satan versiyonu puantiyeliydi. Hubert de Givenchy, ertesi yıl kendi puantiyeli elbisesini piyasaya sürdü ve beyaz üzerine siyah olarak tersine çevirdi. Carolina Herrera için desen 1980’ler ve 1990’lardaki çalışmaları için o kadar önemliydi ki, 1988’de ilk kokusu puantiyeli bir kutuda piyasaya sürüldü. Bugün, dünyada en yaygın kullanılan baskılardan biridir.

İngiliz kraliyet ailesi üyesi Prenses Diana da puantiyelerin büyük bir hayranıydı ve 1982’de yeni doğan oğlu Prens William’ı kucaklayarak hastaneden ayrılırken de dahil olmak üzere hayatı boyunca defalarca giydi. Bu ve pek çok stilinden, Prens William’ın eşi Kate Middleton da ilham aldı. 31 yıl sonra 2013’te ilk çocukları Prens George dünyaya geldikten sonra, hastaneden ayrılırken mavi puantiyeli bir elbise giydiği görüldü. Middleton, pek çok kez puantiyeli tasarımlar giyerek bu stile hayranlığı göstermiş oldu.

Julia Roberts’ın karakteri 1990 yapımı Pretty Woman filminde puantiyeli bir elbise giymişti. Film farklı mesajlar verirken, karakteri daha yüksek bir sosyal statüde görünmek istediğinde puantiyeli bir elbise ve hasır bir hasır şapka tercih etmesi dikkat çekicidir.

Geçmişi böylesine güçlü bu desenin, 2023’te havalı bir trend olduğunu söylemekten mutluluk duyuyoruz.

Kendi tarzınızı şekillendirmeye gelince, klasik siyah beyazla asla yanlış gidemezsiniz; ancak yeşil, mavi, pembe ve kırmızı gibi keskin parlak renklerle yaz için stilinizi güçlendirmeyi deneyebilirsiniz. Siluetlerinizi seçerken her şeyi modern ama yine de zahmetsiz tutun.

Feminen tarzlardan hoşlanıyorsanız, volanlı bluzlar ve fırfırlı etekler tatil bavulunuzu hazırlarken size çok yardımcı olacaktır. Gündelikten hoşlanıyorsanız, zahmetsiz günlük elbiseler ve mayolar, önümüzdeki en sıcak aylarda stil sahibi olmanıza yardımcı olacaktır.

Sezonun koleksiyonlarından puantiyeyi hayranlıkla onaylayan tasarımları inceleyebilirsiniz.

1

MIU MIU
Puantiyeli Deri Omuz Çantası
1.095 €
mytheresa.com

2

BURBERRY
Puantiye Desenli Bomber Ceket
1.170 €
farfetch.com

3

NORMAILLOT
Bossy Mayo
4.400 TL
trnormaillot.com

4

CALZEDONIA
Puantiyeli 30 Denye İnce Külotlu Çorap
249,90 TL
calzedonia.com

5

GÜL HÜRGEL
Ellen Puantiyeli Elbise
1.695 $
gulhurgel.com

6

VAKKO
Beyaz Puantiyeli Çizgili Truvakar Kollu Triko
4.295 TL
vakko.com

7

OYSHO
Puantiye Desenli Keten Wide Leg Pantolon
899,95 TL
oysho.com

8

ALEXANDRE VAUTHIER
Straplez Puantiyeli Mini Elbise
2.484 $
net-a-porter.com

9

SAINT LAURENT
Lacivert Puantiyeli Kadın Babet
13.250 TL
beymen.com

10

MANGO
Puantiyeli Korse Bluz
549,99 TL
shop.mango.com

11

YARGICI
Puantiye Desenli Şal
1.499,99 TL
yargici.com

12

H&M
Yakalı Bluz
299,99 TL
hm.com

13

MASSIMO DUTTI
Puantiye Desenli Etek Studio
2.299 TL
massimodutti.com

14

ZARA
Puantiye Desenli Lingerie Elbise
699,95 TL
zara.com

15

ROMAN
Puantiyeli Transparan Ceket
4.999,99 TL
roman.com.tr

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen