Cts. Nis 27th, 2024

Akıllı telefon denilince akla ilk gelen isimlerin arasında Apple, Samsung, OnePlus, Google, Xiaomi gibi şirketler bulunuyor. Sony ise, muhtemelen çoğu insanın bu konuda düşündüğü ilk on şirketin bile arasında olmayacaktır.

Pek çok kez Sony’nin telefon işinden çıkacağı iddia edilse de, bu hiç gerçekleşmedi. ve görünüşe bakılırsa bir süre daha kendi telefonlarını geliştirmeye devam etmeyi planlıyor.

Sony, cep telefonlarına güç sağlamak için Snapdragon platformlarını kullanmak üzere Qualcomm ile çok yıllı bir anlaşma yaptı. Bu anlaşma, iki taraf arasındaki mevcut bir anlaşmanın uzatılması olarak karşımıza çıkıyor. Qualcomm çip setleri, Sony’nin yakında piyasaya çıkacak premium cihazlarında ve yüksek ve orta seviye akıllı telefonlarında kullanılacak.

Sony, garip bir şekilde adlandırılan Xperia 1 V’yi geçtiğimiz ay tanıttı. Bu akıllı telefon, Snapdragon 8 Gen2 ile çalışıyor ve temel olarak fotoğrafçılar ile vlogger’lara yönelik özellikler sunuyor. Bunlar, göreceli olarak daha düşük sayıdaki kullanım durumları olsa da, Sony, kullanıcıların yüksek kaliteli fotoğraf ve video çekmelerine yardımcı olmak amacıyla kamera teknolojisinden yararlanıyor. Örneğin Xperia 1 V, uyumlu Sony Alpha kameralar için bir monitör olarak kullanılabiliyor. Yine de Sony, üst düzey Xperia akıllı telefonları için kayda değer bir fiyat etiketine sahip.

Ayrıca şirket, Mayıs ayında orta sınıf Xperia 10 V’yi kez tanıttı. Bu telefon, Snapdragon 695 çip seti ve 60Hz, 1080p OLED ekrana sahip.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen