Per. May 2nd, 2024


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi; yayaların, bilhassa de engellilerin, yaşlıların, öğrencilerin ve çocukların erişim ve hareketliliğini merkeze alan bir anlayışı başlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Marmara Belediyeler Birliği, Superpool ve Küresel Designing Cities Initiative (Global Kent Tasarımı İnisiyatifi) işbirliğinde; kent sokaklarını, çocuklar ve velileri için yaşanabilir alanlar ile yaya ve çocuk dostu kamusal yerlere dönüştürme maksadıyla ‘Sokak Dönüştürme Uygulaması Takviye Programı’nı hayata geçirildi.

 

ORTAK AKIL, BİRLİKTE PLANLAMA

Program kapsamında; Körfez Esentepe Mahallesi Ahmet Taner Kışlalı İlkokulu ve etrafındaki sokaklarda tahlil, kıymetlendirme ve tasarım çalışmaları yapıldı. Okul idaresi, İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü, ilçe belediyesi ve ilgili muhtarlıklar ile yapılan değerlendirmelerin akabinde 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası içerisinde saha uygulaması tamamlanarak geniş bir iştirakle birlikte açılışı sağlandı.

 

SOKAĞIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Avrupa Hareketlilik Haftası içerisinde sokak dönüştürme uygulaması açılış aktifliği Körfez Belediye Lideri Şener Söğüt, Körfez İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Sergülen Kurt ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Dairesi Lideri Ali Bilgi’nin iştiraki ile gerçekleştirildi. Programa Marmara Belediyeler Birliği, Superpool, Küresel Designing Cities Initiative (Global Kent Tasarımı İnisiyatifi) temsilcilerin yanı sıra Körfez Belediyesi, yakın etraf mahalle muhtarları, okul öğrencileri ve veliler de katıldı.

 

KOCAELİ GENELİNDE YAYGINLAŞTIRILACAK

Etkinlikte çocuklara yönelik oyunlar ve ikramlar sağlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sokak Dönüşüm Uygulaması kapsamında tespit ettiği 15 okulda öncelikli olacak biçimde kent genelinde sorun yaşanan okul etraflarında stratejik plan doğrultusunda tasarım ve uygulama çalışmaları yapacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen