Cts. May 4th, 2024

NSFW mesajlar (Not Safe for Work – İş için uygun değil; çıplaklık içeren görseller sebebiyle genellikle uygunsuz olarak tanımlanabilecek mesajlar) bazı durumlarda kabul edilebilir gönderiler olabilir, ama bunların iPhone’unuzda beklenmedik bir anda veya yerde ortaya çıkmasını istemezsiniz. Ancak şimdiye kadar iMessage yoluyla gönderilen diğer masum görüntülere izin verirken onları düzgün bir şekilde engellemenin bir yolu yoktu. Telefonunuzu bir toplantının ortasındayken uygunsuz bir mesaj gösterirken bulabiliyordunuz.

iOS 17 ile artık Mesajlar uygulamasında gelen NSFW içeriğini bulanıklaştırma seçeneğine sahipsiniz. Telefonunuzu yeni işletim sistemine güncellediğiniz takdirde bu özelliği kullanabileceksiniz.

  • iOS 17 incelemesi: İOS 17 özellikleri neler? Yeni İOS ne kadar iyi?

Hassas İçerik Uyarısı” ayarı, aldığınız fotoğraf ve videoları analiz etmek için cihazdaki makine öğrenimini kullanıyor. Apple’ın aldığınız medyaya erişimi bulunmuyor ve tüm süreç iPhone’unuzda çevrimdışı olarak gerçekleştiriliyor. Apple, NSFW içeriği aldığınıza dair herhangi bir belirti almadığını da söylüyor. Bu, gizliliğinizden ödün vermeden çalışan bir güvenlik özelliği olarak sunuluyor.

iPhone’unuzu iOS 17’ye güncelledikten sonra Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Hassas İçerik Uyarısı’na giderek özelliği etkinleştirebilirsiniz. Hassas İçerik Uyarısı, Mesajlar ve FaceTime video mesajları gibi Apple uygulamalarında çalışıyor ve ayrıca AirDrop ve iOS 17’nin yeni Kişi Posterleri özelliği için de etkinleştirilebiliyor.

Hassas İçerik Uyarısı’nı etkinleştirdikten sonra bu uygulamalarda aldığınız tüm şüpheli görüntüler varsayılan olarak bulanıklaştırılacaktır. Seçmeniz durumunda bu görsellere bakmanız engellenmiyor; bulanık görsel üzerindeki “Göster” düğmesine dokunarak görseli veya videoyu ortaya çıkarabilirsiniz. Bu şekilde, bu görüntüleri ne zaman ve nerede görüntülemek istediğinizi veya bunları hiç görüntülemeden silmek isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz.

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen