Cts. Nis 27th, 2024


Milletlerarası Gençlik Nükleer Forumu Obninsk NEW, dünyanın birinci nükleer santraline konut sahipliği yapan Rusya’nın Obninsk kentinde başladı. Nükleer Eğitim Haftası kapsamında düzenlenen aktiflik, Rusya Devlet Nükleer Güç Kuruluşu Rosatom, Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi (MEPhI) ve MEPhI’ye bağlı Obninsk Nükleer Güç Mühendisliği Enstitüsü tarafından düzenleniyor. 

Foruma katılanlar ortasında Türkiye, Çin, Hindistan, Vietnam, Macaristan, Kenya, Özbekistan, Güney Afrika da dahil 70’ten fazla ülkeden lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile genç araştırmacılar bulunuyor. Ayrıyeten akademik topluluktan, büyük milletlerarası şirketlerden ve devlet kurumlarından tanınmış uzmanlar da forumda yer alacak.

Bu yılki ana teması, “Dünyanın Sürdürülebilir Yarınları için Eğitimi Güçlendirmek” olan forumda tüm tartışma ve aktiviteler canlı interaktif etkinlikler biçiminde planlandı. Forumda, global zorlukların, nükleer bilimin geleceğinin ve mevcut teknolojik eğilimlerin kapsamlı bir biçimde tartışılmasının yanı sıra gençlik kuruluşlarının nükleer teknoloji alanında eğitimi ilerletmedeki rolü, dalı herkes için erişilebilir kılan bir ortamın teşvik edilmesi ve Obninsk’in nükleer sanayi için işçi yetiştirmede değerli bir merkez haline getirilmesi üzere mevzuların ele alınması amaçlanıyor.

Forum kapsamında Rusya Devlet Nükleer Güç Kuruluşu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Likhachev, Dünya Nükleer Birliği Genel Müdürü Sama Bilbao y León, Rusya Devlet Lideri Yardımcısı (Konsey Sekreteri, Kurul Başkanlık Konseyi Üyesi) Andrei Fursenko, Uluslararası Atom Gücü Ajansı’nda Genel Müdür Yardımcısı ve Nükleer Güç Dairesi Lideri Mikhail Chudakov, Ulusal Nükleer Araştırma Üniversitesi MEPhI Rektörü Vladimir Shevchenko, Bolivya Nükleer Güç Ajansı (ABEN) Genel Müdürü Hortensia Jiménez Rivera, Nükleer Sanayi Derneği (NIATR) İdare Konseyi Lideri Alikaan Çiftçi, Vietnam Ulusal Atom Gücü Enstitüsü Lideri Tran Chi Thanh, Rusya’nın Kaluga Bölgesi Valisi Vladislav Shapsha, Obninsk Belediye Lideri Tatiana Leonova, Nükleerde Afrikalı Genç Kuşak Lideri Rafael Chesori ve Brunei Gençlik Kurulu Yürütme Heyeti Lider Yardımcısı Raden Mas Muhammed Mukhriz bin Radin Mas Emran konuşma yapacak. 

Forumun öne çıkan aktiflikleri ortasında Aleksey Likhachev’in konuşmacı olduğu “Dünyanın Sürdürülebilir Yarınları için Eğitimi Güçlendirmek” başlıklı genel oturum ve Rosenergoatom Memleketler arası İş ve Geliştirme Departmanı Yöneticisi Anatoly Chukharev’in konuşmacı olduğu “İnsanlık için Güç: Nükleer Gücün Potansiyelinin Açığa Çıkarılması” başlıklı özel oturum bulunuyor. Rosatom İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Tatiana Terentieva aktifliğin kapanışında kapanış konuşması yapacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

By Usta

<<- Kızlar Baklavalı erkekleri sever diye duyduktan sonra elinde baklava tepsisiyle gezen